Nieuws

Watt brengt eigen lijn elektrische bestelauto’s

Watt Electric Vehicle Company (WEVC) heeft onlangs een nieuwe reeks elektrische bestelauto’s aangekondigd, gebaseerd op een modulair platform. De WATT eCV1, het eerste voertuig in de reeks, is ontworpen voor verschillende toepassingen,  zoals gesloten bestelauto’s en chassis-cabines en maakt gebruik van de eigen PACES architectuur van het bedrijf. Het platform werd gecreëerd om fabrikanten van bestelauto’s, gespecialiseerde ombouwers en wagenparkbeheerders te helpen bij hun overgang naar elektrische voertuigen.

Met de eCV1 als uitgangspunt kunnen tot 5.000 voertuigen per jaar worden geproduceerd, voorzien chassis, cabine en met een totaalgewicht van maximaal 3,5 ton. Volgens WEVC is de eCV1 de eerste van vele bestelauto’s die het bedrijf zal lanceren.

Een van de belangrijkste kenmerken van de eCV1 is het cell-to-chassis systeem, wat betekent dat de batterijen geïntegreerd zijn in de primaire structuur om de stijfheid te verhogen, het gewicht te minimaliseren en het laadvermogen te maximaliseren. Volgens het bedrijf elimineert dit ontwerp de structurele, gewichts- en verpakkingscompromissen die vaak worden aangetroffen in de meeste ontwerpen voor elektrische bestelauto’s.

Het gamma van de eCV1 heeft een centrale bestuurderspositie en kan worden geconfigureerd als voertuig met één, twee of drie zitplaatsen. Het modulaire platform biedt ook volledige stahoogte, waardoor gemakkelijk in- en uitgestapt kan worden, en een doorloopcabine.

Neil Yates, de CEO en oprichter van Watt Electric Vehicles, verklaarde dat het nieuwe voertuigaanbod een oplossing biedt voor klanten die op zoek zijn naar kosteneffectieve en missiespecifieke elektrische bestelauto’s. De aanpak van het bedrijf bij het ontwerpen en produceren van de eCV1 volgt de principes van de circulaire economie, waardoor het geschikt is voor klanten die moeten voldoen aan de steeds strengere duurzaamheidsverantwoordelijkheden van bedrijven en wagenparkbeheerders.

“Naarmate de elektrificatie van de transportsector versnelt, zien we bij klanten de behoefte aan een kant-en-klaar, geavanceerd en toch kostenefficiënt aanbod van elektrische bedrijfsvoertuigen”, aldus Yates. “Met ons eerste product, de eCV1, hebben we echt opnieuw nagedacht over wat mogelijk is, en in de komende maanden zullen we alle details onthullen van de verdere unieke kenmerken die het een echt revolutionair licht elektrisch bedrijfsvoertuig maken.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.