Nieuws

Webfleet introduceert Webfleet Cold Chain. Dit platform kan wagenparken voor geconditioneerd transport dankzij realtime temperatuurbeheer helpen met het behoud van de kwaliteit en veiligheid van de goederen. Dit is essentieel voor het voorkomen van extra kosten door beschadigde goederen of het niet naleven van de regelgeving.

Gekoelde goederen moeten binnen een bepaald temperatuurbereik worden vervoerd. Onregelmatige temperaturen kunnen schade toebrengen aan goederen zoals geneesmiddelen, levensmiddelen en elektronica. Het handhaven van een constante temperatuur is ook van belang voor de openbare veiligheid: onjuiste temperaturen kunnen leiden tot door voedsel overgedragen ziekten.

Het leveren van goederen bij verkeerde temperaturen kan leiden tot geweigerde ladingen, boven op de financiële kosten en reputatieschade voor het transportbedrijf. Wagenparkbeheerders moeten snel handelen om mogelijke problemen op te lossen, maar zonder zicht op hun lading kunnen ze niet weten of de temperatuur buiten het bereik valt of dat een vrachtwagenchauffeur een verkeerde temperatuur instelt.

Met Webfleet Cold Chain kunnen wagenparkbeheerders eenvoudig en in realtime de temperatuur van hun gekoelde goederen controleren en registreren. Hierdoor kunnen zowel wagenparkbeheerders als vrachtwagenchauffeurs snel reageren op ongunstige temperatuurschommelingen en het risico op beschadigde goederen verminderen. Dankzij de realtime inzichten kunnen chauffeurs bovendien bij de levering bewijzen dat de goederen een constante temperatuur hebben aangehouden tijdens het transport.

“We zijn trots dat we transporteurs kunnen helpen met het beschermen van goederen, het voorkomen van kosten en hun klanten tevreden te stellen”, zegt Taco van der Leij, Vice President van Webfleet Europe. “Webfleet Cold Chain biedt wagenparken voor geconditioneerd transport de tools en inzichten die ze nodig hebben om succesvol door te groeien. Onze oplossing maakt het naleven van tegenomen regelgeving en normen veel gemakkelijker, en dat alles vanuit één platform.”

De oplossing van Webfleet kan elk type wagenpark met voertuigen voor koeltransport ondersteunen. Het is dus geschikt voor alle opleggers, bakwagens of bestelwagens, zolang de voertuigen uitgerust zijn met koelingsapparatuur en gebruikt worden om de lading op de juiste temperatuur te houden.

De nieuwe Webfleet Cold Chain oplossing sluit aan bij de Bridgestone E8 Commitment, die dient als leidraad voor de transformatie van Webfleet als partner die duurzame oplossingen biedt, en die fungeert als een kompas om het management aan te sturen en tegelijkertijd het vertrouwen van toekomstige generaties te winnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.