Nieuws

Wie wint de International Pick-up Award 2020?

2

De Tierp Arena in Zweden is de plek waar van 30 september tot en met 2 oktober de testprocedures voor de International Pick-up Award (IPUA) 2020 wordt gehouden. Achttien leden van de International Van of the Year Award, waaronder Bestelauto hoofdredacteur Arjan Velthoven, nemen deel aan de IPUA Trials.

In de Tierp Arena beoordeelt het jurypanel elk aspect van de genomineerde selectie van 1-ton pick-ups, allemaal in strijd voor de prestigieuze IPUA 2020 Award. Dag 1 wordt in beslag genomen door gewichten en dimensiemetingen, terwijl de jury op dagen 2 en 3 uitgebreide testritten op de weg zal maken van de locatie naar het open Scandinavische platteland en naar uitdagende, technische off-road routes in de Tierp Arena. Op de shortlist geplaatste merkvertegenwoordigers zullen ook de gelegenheid krijgen om de ontwerp- en technologie-elementen van hun voertuigen te presenteren met betrekking tot bedrijfs- en utiliteitsgebruik, van waaruit ze worden beoordeeld.

Na de proeven zal het panel de verdiensten van elk voertuig verzamelen en bespreken en een algemene winnaar kiezen.

In alfabetische volgorde bevat de lijst met kanshebbers de herziene Ford Ranger met zijn nieuwe aandrijflijn. Voor de gelegenheid wordt het vergezeld door zijn Ford Performance Raptor broer. De Ranger won deze prijs in 2013. Mitsubishi komt met zijn dynamisch ogende Generation 6 L200, terwijl Nissan arriveert met een herziene Navara, ook een eerdere winnaar van deze titel in 2016. Renault Pro + komt voor het eerst in de schijnwerpers in deze concurrentie met zijn Alaskan pick-up, die nauwe banden onderhoudt met zijn neef Navara, terwijl de Toyota Hilux ook sterke tegenstand zal bieden aan de rest van het veld.

Volkswagen Bedrijfswagens is terug uitgenodigd met zijn Amarok V6, als regerend kampioen vanaf 2018. Een andere nieuwkomer die is uitgenodigd om deel te nemen, is RAM met zijn 1500-model dat onlangs op de Europese markt is geïntroduceerd. Het arbitragepanel is gevraagd om deze pick-up in Amerikaanse stijl onder de loep te nemen, aangezien merkeigenaar FIAT Chrysler Automobiles waardevolle gegevens verzamelt voordat ze de markt betreden met een volledig nieuw ontwikkeld model.

“De tweejaarlijkse IPUA-competitie is de meest uitgebreide in de internationale pick-upsector, aangezien alle OEM’s moderne en aantrekkelijke modellen aanbieden. Het zal opwindend zijn om de resultaten te zien van hoe de aanwezige merken zullen presteren tijdens het driedaagse testprogramma”, verklaarde Anders Karlsson, hoofdredacteur bij Svensk Åkeritidning, Zweden, en coördinator van het evenement.

De bekendmaking en presentatie van de IPUA Award 2020 zal plaatsvinden op SOLUTRANS 2019 in Lyon, Frankrijk op 20 november.


2 reacties op “Wie wint de International Pick-up Award 2020?

  1. Ad de Bruijn schreef:

    Jammer dat de Ssangyong Musso er niet bij zit.

  2. Arjan Velthoven schreef:

    Hallo Ad, SsangYong is benaderd om mee te doen aan de IPUA Trials maar er kwam maar weinig, in ieder geval onvoldoende, respons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.