Nieuws

Yokohama presenteert nieuwe bestelautoband

De Japanse bandenfabrikant Yokohama brengt met de BluEarth-Van RY55 wereldwijd een nieuwe bestelautoband op de markt die is gericht op een beter brandstofverbruik en minder slijtage.

De nieuwe BluEarth-Van RY55 is vanaf nu verkrijgbaar in meer dan 30 maten, variërend van 225/55R17C 109/107H tot 185R14C 102/100S.

De ontwikkeling van de BluEarth-Van RY55 was gericht op sterk verbeterde slijtvastheid maar ook op het verder verbeteren van de grip op nat wegdek en beperking van het brandstofverbruik. De slijtvastheid en grip op nat wegdek zijn verbeterd door de ontwikkeling van een speciaal loopvlakpatroon. De band beschikt ook over schouders met diepe insnedes en lamellen die de stuurstabiliteit en de afvoer verbeteren en ongelijke slijtage helpen voorkomen. De BluEarth-Van RY55 is gemaakt van een nieuw compound dat een drievoudig polymeer bevat om de duurzaamheid en weerstand van de band tegen ongelijkmatige slijtage te verhogen. Ook is silica toegepast om de  brandstofefficiëntie en grip op nat wegdek te verbeteren. De nieuwe band heeft ook een herzien profiel dat zorgt voor een meer optimale vorm van contact met het oppervlak en een meer uniforme contactdruk op het oppervlak. Als gevolg hiervan is de BluEarth-Van RY55 volgens Yokohama meer dan 50 procent slijtvaster dan het bestaande RY818-model. De nieuwe band heeft ook een 9 procent kortere remweg op nat wegdek en hij vermindert de rolweerstand met 19 procent.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.