Nieuws

Zul je net zien, hagelt het op jouw bestelbus

Een fikse hagelbui kan een flinke schade opleveren aan je wagen(park). Met een hagelnet is schade te voorkomen.

Extremere weersomstandigheden komen steeds vaker voor in Nederland. Het probleem is dat hagel gemakkelijk schade veroorzaakt op wagenparken. Deuken in de carrosserie, gebarsten autoruiten, beschadigde koplampen en lakschade. Schadeposten waar een ondernemer niet op zit te wachten. Naast de materiële schade bij hagel zijn er ook de logistieke problemen en discussies met afnemers. In landen zoals Oostenrijk, Duitsland en Italië worden hagelnetten op wagenparken ingezet om schade tegen te gaan.

Vaak is risicopreventie een standaard binnen de garageverzekering. Na hagelschade wordt er een melding gedaan en met behulp van eigen risico en schadevergoedingen wordt de schade uitgekeerd. Met hagelnetten op een wagenpark vervalt het eigen risico en betaald de ondernemer minder premie aan de verzekeraar.

In Limburg, Noord-Brabant en Utrecht staan al auto-overkappingen met hagelnetten. Voor normale personenwagens en bedrijfswagens, maar ook voor vrachtwagens.

Zijn hagelnetten dan rendabel voor wagenparken? Als er geen hagel valt kun je het beter achterwegen laten. Alleen niemand kan dat voorspellen. Als een auto-overkapping met hagelnetten één keer of vaker schade voorkomt en je betaalt maandelijks minder premie zijn de netten al rendabel, zegt leverancier CarProtection Holland.

Er zijn parameters die het antwoord van deze vraag beinvloeden. Dit omdat elk wagenpark anders is. Hoe groter het oppervlakte van het wagenpark, hoe gunstiger de prijs. Dit omdat dan de verhoudingen beter zijn. Ook beïnvloedt de hoogte van de overkapping de prijs. Met bedrijfsbussen of campers wordt de overkapping hoger uitgevoerd en zijn er meer materialen nodig. De gemiddelde investering voor een auto-overkapping met hagelnetten is tussen de 350 en 450 euro per auto. Alle auto-overkappingen worden op maat ontworpen en geleverd. De netten worden geleverd door CarProtection Holland. Dat is een merknaam van FruitSecurity, een bedrijf dat gespecialiseerd is in oogstbescherming met hagelnetten voor onder andere fruittelers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.