Partnercontent

3 bespaartips voor zakelijk rijden

Door de huidige inflatie is het voor veel bedrijven noodzakelijk om te besparen. Helaas blijft er nog heel wat geld liggen doordat er niet wordt gekeken naar de zakelijke mobiliteit. En dat terwijl de brandstofprijzen inmiddels torenhoog zijn. Ben je regelmatig op de weg te vinden voor het werk? Ben je zzp’er, mkb’er of beheer je zelfs een groot bedrijf met een gigantisch wagenpark? Dan valt er tientallen tot zelfs honderden euro’s te besparen door simpelweg de zakelijke mobiliteit nog eens onder de loep te nemen. Maar hoe bespaar je dan op zakelijk rijden? Hoe pak je dit precies aan? We zetten drie tips voor je op een rijtje.

1.      Meer inzicht in de extra kosten

Bij zakelijke mobiliteit kan je aan de vaste kosten denken, maar ook aan de variabele kosten. Vooral bij de variabele kosten valt er vaak veel te besparen. Denk hierbij aan de brandstofkosten, parkeerkosten, schoonmaakkosten, enzovoorts. Dit begint allemaal bij het verkrijgen van inzicht in de uitgaven. Hoe kun je immers besparen als je niet weet wat er maandelijks wordt uitgegeven?

Toch is dat niet altijd gemakkelijk. Bonnetjes die zoek raken, te veel aan je hoofd en bij mkb-bedrijven vaak ook nog eens heel veel mensen die in de bestelauto’s rijden. Dan is het niet vreemd als je het overzicht verliest. Gelukkig kan het ook gemakkelijker dan iedere maand ijverig alle kosten te onderzoeken. Namelijk met een zakelijke tankpas voor zzp of mkb. Een zakelijke tankpas kun je bij verschillende benzinestations gebruiken. Je kunt ook meerdere pasjes uitdelen aan je personeelsleden. Hierbij hoeft er niet direct afgerekend te worden, maar worden alle kosten op een verzamelfactuur geplaatst. Deze ontvang je aan het einde van de maand. Dit geldt niet alleen voor brandstof, maar ook voor parkeerkosten of een tripje naar de wasstraat (let wel even op dat ze aangesloten zijn bij de tankpas!)

Hierdoor besteed je minder tijd aan de administratieve werkzaamheden van je bedrijf en krijg je meer inzicht in de maandelijkse kosten.

2.      Rij zuiniger

Momenteel is brandstof hartstikke duur. Het allerlaatste wat je wilt is dus onzuinig rijden. Hoe onzuiniger je rijdt, hoe meer geld er iedere maand uit zal gaan. En hoe meer geld er verdwijnt, hoe minder winst je maakt. Daarom is het belangrijk dat je jezelf en eventueel je medewerkers stimuleert om zo zuinig mogelijk te rijden. Trek dus niet te snel op, rij de gepaste snelheid en zorg voor een goede bandenspanning. Met deze eenvoudige aanpassingen in je rijgedrag bespaar je maandelijks al tientallen euro’s.

3.      Slimmer tanken

Ben jij iemand die pas tankt als de brandstofmeter in het rood staat? En betekent dit dan ook vaak dat je ergens langs de snelweg moet tanken? Dan valt hier nog veel op te besparen. Iedereen weet dat de prijzen langs de snelweg veel en veel duurder zijn. Daarom is het belangrijk dat je slimmer tankt. Houd de brandstofmeter goed in de gaten en check van tevoren waar er tankstations in de buurt zitten. Weet je dat je het niet gaat halen tot een bepaalde klus? Tank dan ergens in de buurt, het liefst bij een onbemande pomp en bespaar zo maandelijks tientallen euro’s. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.