Partnercontent

Afhankelijk van om wat voor een bedrijf het gaat, kan voor een zzp’er een bestelauto een noodzakelijk onderdeel van de bedrijfsvoering zijn. Het aanschaffen van zo’n auto is echter voor de meeste zzp’ers niet iets wat ze zomaar even kunnen doen, want het gaat om een hoop geld. Een alternatief is leasen in de traditionele zin, bijvoorbeeld via private lease. Maar tegenwoordig is financial lease voor zzp’ers echter ook mogelijk. We bespreken drie redenen om als zzp’er voor financial lease van je bestelauto te kiezen.

Weinig onderhoud

Bij financial lease moet je, in tegenstelling tot klassieke leasevormen zoals private lease, zelf voor het onderhoud van de auto zorgen. Dat betekent dat je bovenop de (lagere) maandelijkse leaseprijs ook rekening moet houden met die kosten. Rijd je echter via financial lease in een gloednieuwe bestelauto, dan kun je je afvragen of die kosten wel zo hoog zijn. Een nieuwe auto heeft vaak weinig onderhoud nodig. Voor dat onderhoud betaal je wel elke maand bij andere leasevormen. Het is dus denkbaar dat je goedkoper uit bent wanneer je je nieuwe bestelauto via financial lease neemt.

Aankoop

Het voordeel van leasen ten opzichte van het zelf aanschaffen van je nieuwe bestelauto, is dat je het aankoopbedrag van de auto niet hoeft op te hoesten om erin te kunnen rijden. Bij de meeste leasevormen betaal je wel voor het gebruik van de auto, maar wordt hij uiteindelijk niet jouw eigendom. Bij financial lease betaal je de auto (met rente) af gedurende de looptijd van je leasecontract, waarna de auto helemaal jouw eigendom wordt. Zo heb je dus de mogelijkheid om het aankoopbedrag uit te smeren over een langere periode.

Zelf verzekering kiezen

Wanneer je je bestelauto leaset via private lease, sluit je niet zelf de verzekering af. Deze is inbegrepen in het maandbedrag dat je betaalt voor het leasen van de auto. Dat is natuurlijk wel makkelijk, maar het is niet per se de goedkoopste optie. Bij financial lease zorg je zelf voor de verzekering en heb je dus ook zelf in de hand wat je kwijt bent voor je autoverzekering. Dat is geen aansporing om je minder goed te verzekeren, maar vooral om zelf verzekeraars te vergelijken om tot de gunstigste autoverzekering voor jou te komen. Dat kan dus leiden tot een besparing.

Er zitten dus zeker voordelen aan financial lease die het overwegen waard zijn. Neem het dus zeker mee wanneer je gaat nadenken over hoe je een nieuwe bestelauto kunt financieren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.