Partnercontent

3 tips voor comfortabel rijden

1

Een bestelbus heb je niet voor niets; in de meeste gevallen wordt zo’n bus regelmatig ingezet voor vervoer. En hoe vaker je op de weg bent, hoe belangrijker comfort dan wordt. Je auto comfortabeler maken hoeft gelukkig niet veel te kosten. Met deze drie tips doe je het in een handomdraai.

1.      Breng auto raamfolie aan

Zo gauw de zon schijnt, warmt het in de auto snel op. Goede airco is op warme zomerdagen erg prettig, maar niet iedere auto is daarmee voorzien. Daarnaast slurpt zo’n airco veel energie, dus dan is het prettiger wanneer er goedkopere opties zijn om de auto minder warm te krijgen. Zo’n voordeliger optie kan het aanbrengen van auto raamfolie zijn. Aan dergelijke folie wordt vaak alleen gedacht wanneer het gaat om inbraakafweer en het is daarvoor ook zeer goed inzetbaar. Door het verminderen van inkijk is het lastiger om van buitenaf zaken van waarde te zien liggen. Sommige soorten folie maken het zelfs lastiger om ramen in te slaan. Maar die veiligheid is niet het enige voordeel van auto raamfolie. Zonlicht wordt er namelijk ook door weerkaatst, waardoor het in de auto minder snel warm wordt. Een prima optie dus om de autorit wat comfortabeler te maken!

2.      Laat nano coating bevestigen

Om prettig te kunnen rijden is goed zicht een van de belangrijkste zaken. Vuile ramen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat bij laaghangende zon of weerkaatsende verlichting het zicht nog erger belemmerd wordt. Een schone voorruit is dus van groot belang. Door hierop een nano coating aan te brengen wordt de voorruit water-, vuil- en vorstafstotend. Dit betekent prettiger rijden tijdens (zware) regenbuien en laaghangende zon en daarnaast ook nog eens minder wasbeurten en minder ruitenkrabben tijdens de vorstperiode. En dat allemaal door een dun laagje fluorpolymeer wat op de ruit geplaatst wordt. Nana coating op de auto vergroot het rijcomfort. Zo simpel kan het zijn!

3.      Zorg voor de juiste zithouding

Langdurige autoritten zijn een veelvoorkomende oorzaak van rug- en nekklachten. De gemiddelde autostoel is nu eenmaal universeel inzetbaar en gemaakt voor de ‘gemiddelde’ mens. Helaas bestaat die gemiddelde mens in werkelijkheid niet en is de gemiddelde autostoel daardoor voor de meeste mensen niet ideaal. Voorkom fysieke klachten door aandacht te besteden aan het comfort van de autostoel. Schaf bijvoorbeeld een zitsteun, zitkussen of kralenkussen aan. Met zo’n kleine investering bereik je snel een groter comfort.


1 reactie op “3 tips voor comfortabel rijden

  1. Marie de Jonge schreef:

    Goed om te weten dat er verschillende methodes zijn om je auto koel te houden. Omdat ik zwarte bekleding heb, wordt mijn auto snel heet. Wellicht is raamfolie een goede oplossing. Zo hoef ik ook minder snel mijn airco aan te zetten misschien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.