Partnercontent

Nederland stapt massaal over op elektrische voertuigen. Dit is duidelijk zichtbaar wanneer je simpelweg om je heen kijkt. De voertuigen veranderen, maar ook de infrastructuur. Bekijk alleen maar eens hoeveel laadpalen er bij jou in de buurt staan. Dit aantal is in de afgelopen jaren naar alle waarschijnlijkheid flink toegenomen. Elektrisch rijden wordt niet alleen onder particulieren steeds populairder, ook in het bedrijfsleven. Maar waarom zou je voor een elektrische bedrijfswagen kiezen? Is een elektrische bestelauto wel net zo praktisch? In dit artikel geven we je vier redenen om deze overstap gewoon te wagen. 

 1. Goedkoper dan tanken 

Als ondernemer probeer je de bedrijfskosten natuurlijk zo laag mogelijk te houden. Wanneer je veel rijdt voor het werk, dan is dat de afgelopen tijd waarschijnlijk een stuk lastiger geworden. De brandstofprijzen rijzen de pan uit. Onder de twee euro per liter tanken? Dat is bijna onmogelijk. Hierdoor lopen de kosten snel op. Elektrisch rijden biedt dan dé uitkomst. Uiteraard betaal je ook voor het opladen van de accu geld, maar dit is al snel meer dan de helft minder dan een volle tank benzine. Het kan zelfs nog goedkoper door zelf een laadpaal te laten plaatsen. In combinatie met zonnepanelen zijn de kosten bijna nihil. Zo goedkoop heb je nog nooit gereden! 

Niet mogelijk om een laadpaal op het eigen terrein te plaatsen? Geen probleem! De voorzieningen in ons land zijn erg goed. Je vindt tegenwoordig ongelooflijk veel laadpalen en dit aantal blijft alleen maar stijgen. Maak gebruik van een laadpalenkaart en ontdek eenvoudig waar de dichtstbijzijnde is. Handig voor onderweg. Zo hoef je nooit met een lege accu te komen te staan.

2. Goed voor het milieu en duurzame uitstraling 

De consument vindt het steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken. Zo ook bij het kiezen voor een bedrijf. Als jij in een elektrische bestelauto rijdt, dan geeft dit jouw bedrijf direct een duurzaam imago. Je toont dat je je steentje bijdraagt aan het milieu. Dat geeft niet alleen een goed gevoel (we doen het immers samen!), maar draagt ook bij aan een hoger consumentenvertrouwen. 

3. Toegang tot alle milieuzones 

   Veel grote steden beschikken tegenwoordig over zogenaamde milieuzones. Dit zien we bijvoorbeeld in Rotterdam. Het is op deze plekken voor veel oude en milieuonvriendelijke voertuigen niet meer toegestaan om de zone te betreden. Dit betekent dat je dus ook geen toegang meer hebt tot al je klanten. Wanneer je elektrisch rijdt, zal je overal in ons land probleemloos kunnen rijden. 

   4. Fiscale voordelen 

   Dan zijn er ook nog tal van fiscale voordelen die het aantrekkelijker maken om in een elektrische bestelauto te rijden. Zo heb je als ondernemer recht op een subsidie bij de aanschaf van het voertuig. Hiermee bespaar je al snel circa vijfduizend euro op de aanschafprijs. Daarnaast hoef je geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen omdat je geen CO2 meer uitstoot en krijg je korting dankzij de milieu-investeringsaftrek. 


   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.