Partnercontent

4 tips voor het wassen van je bestelauto

Dat een bestelauto die je gebruikt voor je baan vies wordt, is onoverkomelijk. Iedere eigenaar van zo’n werkbusje krijgt hiermee te maken en moet daarom regelmatig de auto reinigen. Natuurlijk wil je liever niet dat dit op je takenlijstje staat, maar toch zal dit iedere keer weer het geval zijn. Je wilt immers niet dat je vieze bus een verkeerde indruk achterlaat bij je (potentiële) klanten. De bestelauto grondig wassen is daarom zeer belangrijk. In dit artikel hebben we daarom de beste tips genoemd die je zeker moet gebruiken als je de volgende keer je bestelauto wast! 

Foam gun of foam cannon

De komst van de foam gun en de foam cannon hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we onze auto’s wassen, maar toch hebben veel mensen geen idee wat deze gereedschappen zijn of hoe ze werken. Beide autoreinigingsgereedschappen zijn bedoeld om aan een waterbron te worden bevestigd, waarbij alles van de gemiddelde tuinslang of sproeikop tot hardcore hogedrukreinigers gebruikt kan worden. Door in een foam gun of cannon goedgekeurde autowasshampoo te mengen met water, creëren deze apparaten een dik schuim dat het uitspuugt. Hiermee kun je dus eenvoudig en snel je bestelauto wassen! 

Autoborstel

Naast een foam gun of foam cannon kun je voor het reinigen van de buitenkant van je werkbus ook gebruik maken van een autoborstel. Hiermee maak je de volgende schoonmaakbeurt van je bestelauto zelfs een stuk eenvoudiger! Dit komt doordat aan de borstel een lange arm bevestigd is, zo kun je zonder al te veel moeite overal bijkomen om de buitenzijde van het voertuig op te frissen. Dit is met name handig als je een bestelauto met een hoog dak hebt. De lange arm zorgt ervoor dat je dit dak zelfs zonder trapje kunt schoonmaken! 

Magische gum

Helaas gebeurt het nog wel eens dat er vlekken op de deurpanelen van een bestelauto verschijnen. Gelukkig hoef je je dan geen zorgen te maken! Een magische gum kan deze vlekjes namelijk snel en simpel verwijderen. Je moet deze gum eerst lichtjes bevochtigen, waarna je direct het oppervlak af kunt geven. De magische gummen nemen vaak olie of ander vuil op die zelfs door de allerbeste autoreinigers niet verwijderd worden. Als je deze methode gebruikt, raden we je aan om altijd eerst op een klein en onopvallend gebied te testen, omdat een magische gum misschien niet op alle oppervlakken geschikt is. 

Cupcakevormpjes

In alle auto’s zitten tegenwoordig minstens één bekerhouder. Uiteraard is dit hartstikke handig! Als je een flesje water in zo’n houder plaatst heb je immers altijd drinken bij de hand. Echter kan het ook voor problemen zorgen, met name als bij het reinigen van het interieur van je bestelauto. Bekerhouders hebben aan de onderzijde namelijk vaak openingen waar vuil en stof eenvoudig doorheen kan gaan. Als dit eenmaal gebeurd is, is het heel lastig om de viezigheden weer weg te halen. Plaats daarom cupcakevormpjes in de bekerhouder! Zo kun je de houder alsnog gewoon gebruiken, maar worden de openingen afgesloten. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.