Partnercontent

Ben je als echte Ford-fan op zoek bent naar een nieuwe bestelauto? Dan ben je wellicht direct geneigd om naar het modellen aanbod van de Transit te kijken. Dit lijkt een logische stap als je het modellen aanbod van Ford een beetje kent. In andere landen had je nog kunnen kiezen voor de Ford Fiesta Van, maar helaas is dit model niet beschikbaar in Nederland. Je zult dan dus toch moeten kiezen voor een Ford Transit bestelauto, al is dat helemaal geen probleem. Onderstaand vind je namelijk vier voordelen die je zult ondervinden na het kopen van zo’n bestelwagen. 

Goede rijeigenschappen

Bij het besturen van grotere voertuigen bestaat het risico dat je scherpe bochten maakt of een hobbelige rit ervaart. De bestelwagen van Ford rijdt echter meer als een sedan dan als een enorme kolos. De Transit is namelijk goed uitgerust om in krappere ruimtes te draaien, met een relatief kleine draairuimte. Het is een uitstekend voertuig voor iedereen die het besturen van bestelwagens, zoals de Toyota Sienna, ongemakkelijk vindt.

Indrukwekkende motor 

De Ford Transit Cargo-bestelwagen gebruikt een standaard 3,7-L V6-motor of een snelle en zuinige keuze voor een grote bestelwagen. Je kunt ook upgraden naar de vijfcilinder 3.2-L turbodieselmotor of de 3.5-L V6. Welke motor je ook kiest, je bestelwagen zal er wat aan hebben. Je hoeft je dan ook nooit zorgen te maken over acceleratie in je bestelwagen. Dit is indrukwekkend voor een bestelwagen van zijn formaat, die meer topzwaar en omvangrijk is, vooral met lading erin.

Instelbare configuratie voor ruimtegebruik

De laadruimte is bijna oneindig achterin de Ford Transit bestelwagen, deels volgens de configuratie van de ruimte. Bij het kiezen van je bestelwagen kunnen drie verschillende dakhoogtes en wielbases worden aangepast aan je behoeften. Je kunt namelijk kiezen voor een lage, gemiddelde of hoge dakhoogte. In plaats van een reguliere wielbasis kun je kiezen voor een lange wielbasis en extra lange wielbasis. De meeste bestelwagens zijn vooraf uitgerust, maar je kunt de meest optimale opstelling selecteren. Of je nu van plan bent om in dit voertuig te leven of het te gebruiken voor transport, die hoge plafonds zijn een lust voor het oog.

Soepel rijgevoel

In tegenstelling tot de minivan, die bijna niet te onderscheiden is van de aandrijving van een sedan, kan de aandrijving van een busje veel wankeler zijn. De bestelwagen van Ford Transit is echter bijna vergelijkbaar met die van een minivan en een sedan. Het is gemaakt met het oog op een soepele rit, wat vooral voor transportbehoeften erg fijn is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.