Partnercontent

Autoruit vervangen zonder hoge kosten

Wanneer is één van de autoruiten in uw auto aan vervanging toe? Het is een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer er kleine schade kan worden vastgesteld aan bijvoorbeeld de voorruit van uw auto zullen velen u aangeven dat u deze meteen moet laten herstellen omdat u anders tegen een afkeuring voor de apk aan kunt lopen. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Een autoruit vervangen is in principe uitsluitend noodzakelijk op het ogenblik dat deze een gevaar vormt voor de veiligheid van de inzittenden. Moet u een autoruit vervangen, maar bent u een beetje bang voor het financiële aspect? In dat geval is het de hoogste tijd dat u kennis maakt met de mogelijkheden die de after market biedt!

De voorruit van uw auto vervangen

De autoruit die het meeste vatbaar is voor schade is de voorruit. Dit lijkt op het eerste zicht een beetje vreemd, niet in het minst omdat het hierbij gaat om een autoruit die is gemaakt van gelaagd glas. Het feit dat het een autoruit van gelaagd glas betreft maakt dat ze uit twee verschillende glaslagen bestaat. Tussen deze glaslagen in is een folie terug te vinden. We noemen dit een PVB folie. Een dergelijke folie beschikt aan de twee zijden over een klevende werking waardoor het glas bij breuk niet zomaar uit elkaar spat. Schade aan de voorruit van een auto uit zich dan ook steeds in de vorm van een sterretje, of een flinke barst. Deze kan op het eerste zicht vrij onschuldig lijken, maar vergis u niet, uw autoruit vervangen kan ook bij een sterretje in bepaalde gevallen niet alleen aangeraden, maar zelfs noodzakelijk zijn.

Autoruit vervangen bij sterretje?

Wanneer één van uw andere autoruiten stuk gaat en in duizenden stukjes uit elkaar spat is het al snel duidelijk dat uw autoruit vervangen zo snel mogelijk moet worden gerealiseerd. Wanneer er slechts sprake is van een sterretje durven mensen dit wel eens uit te stellen. Inderdaad, wanneer het sterretje zich niet in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt kunt u hier wel even mee blijven rondrijden. Toch is dit niet altijd aangewezen. De stijfheid van het chassis van uw auto wordt namelijk voor niet minder dan 40 procent gerealiseerd door het glas dat er in terug te vinden is. Ernstige of meerdere beschadigingen aan het glas kunnen er voor zorgen dat deze stijfheid in het gedrang komt met alle potentiële risico’s van dien.

Waarom een autoruit vervangen uitstellen?

Wanneer we nagaan waarom de meeste mensen er voor kiezen om een autoruit vervangen uit te stellen duikt altijd opnieuw het financiële aspect op. Dit is uiteraard vrij logisch, want niemand zit er op te wachten om hun volledige spaargeld in een nieuwe autoruit te stoppen. Gelukkig is hiervoor een uitstekend alternatief. De hoge kostprijs waar autoruiten zo bekend om staan wordt immers steevast veroorzaakt door de zogenaamde originele autoruiten. Het betreft hier autoruiten die zijn voorzien van een merklogo waardoor ze uitsluitend door erkende merkdealers kunnen worden verkocht. Dit lijkt misschien een klein detail, maar dit detail zorgt er wel voor dat u al snel een behoorlijke som meer moet betalen voor uw gloednieuwe autoruit.

Bestaande autoruit vervangen door after market exemplaar

We laten u graag kennismaken met een bijzonder interessant alternatief voor een originele autoruit. Uw bestaande autoruit vervangen kan immers eveneens door gebruik te maken van een after market exemplaar. Een dergelijke autoruit wordt zoals de naam reeds laat vermoeden specifiek geproduceerd voor de after market, maar beschikt over exact dezelfde kwaliteit als bij een originele autoruit het geval is. Zowel de fabriek als de productielijn zijn dan ook precies hetzelfde. Dit maakt dat er slechts twee verschillen merkbaar zijn tussen beide type autoruiten. Het eerste verschil is het al dan niet aanwezig zijn van het merklogo terwijl het tweede verschil is terug te vinden in het prijskaartje. Uw autoruit vervangen door een after market exemplaar kan bijvoorbeeld zomaar voordeliger (en bovendien heel wat interessanter) zijn dan kiezen voor een tweedehandse, originele autoruit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.