Partnercontent

Bespaar brandstof door verstandiger te rijden

We weten allemaal dat autorijden nu niet direct goed is voor het milieu. We ontkomen er echter niet aan tóch in de auto te stappen. Steeds meer auto’s zijn inmiddels hybride of zelfs full-electric, maar dat geldt nog lang niet voor alle (bestel)auto’s.

Op het moment maken we minder woon-werk-kilometers, maar in sommige gevallen kunnen we niet zonder (bestel)auto. Wat als je een bezorgdienst hebt? Of als je noodreparaties uitvoert aan CV’s? Dan kun je er op veel manieren voor zorgen dat je zuiniger rijdt.

Vertrek op tijd

Wanneer je op tijd naar je klus vertrekt, hoef je minder te haasten én kun je dus rustiger rijden. Rustiger rijden bespaart flink op de brandstof. Je hoeft minder agressief te remmen en weer op te trekken en ook hoef je minder hard te rijden om toch op tijd te zijn voor je afspraak. Je kunt je dan beter aan de voorgeschreven maximale snelheid houden.

Dit is niet alleen een stuk beter voor het milieu, maar ook voor je hart!

Werkgevers kunnen gebruik maken van een rittenregistratiesysteem. Hierin wordt niet alleen aangeven welke kilometers er voor het werk en welke kilometers er privé gemaakt worden, maar de bestuurder kan hierdoor ook feedback krijgen op het rijgedrag. Hierdoor kan er zuiniger worden gereden. Ook zal je zien dat schades en boetes teruglopen.

Weet van onderhoud en ongevallen onderweg

Neem, voor je vertrekt, even de tijd om te kijken welke omleidingsroutes er zijn ingesteld in verband met werk aan de weg. Kijk waar de files staan en zorg voor een alternatieve route. Je hoeft daar echt niet veel tijd aan te besteden. Kies voor een fleet management systeem en alle informatie verschijnt gewoon in je navigatie. Gebeurt er op jouw route een ongeval? Dan zorgt de navigatie voor een alternatieve route.

Kies de kortste route

Maak zo min mogelijk overbodige kilometers. Een groot deel van de overbodige kilometers zit ‘m niet eens in de bestuurder van de auto, maar in de planning. Door gebruik te maken van een goed voertuigvolgsysteem kan de planning op kantoor precies zien welke auto het dichtst bij is. Zo kan de klant sneller geholpen worden én kan flink worden bespaard op brandstof.

Pak privé de fiets

Als je een auto voor de deur hebt staan, dan is het wel heel gemakkelijk om daar voor ieder wissewasje in te stappen. Maar is het écht nodig om je boodschappen met de auto te doen? Stap, in je vrije tijd, waar het kan, zoveel mogelijk op de fiets of ga lopen. Dat is ook nog eens beter voor je conditie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.