Partnercontent

Wil je een nieuwe bestelauto rijden, maar kun of wil je niet in een keer een grote investering doen? Dan is het mogelijk om een bedrijfswagen te leasen. In dit artikel lees je meer over de verschillende leasemogelijkheden, zodat je kunt kiezen voor een leaseconstructie die bij je wensen past.

Operational lease bedrijfswagen

Operational lease is de meest voorkomende leasevorm, waarbij de leasemaatschappij alles voor je uit handen neemt. Je hoeft niet extra te betalen voor bijvoorbeeld onderhoud, reparaties, verzekeringen en schadeherstel. Dit maakt allemaal deel uit van de prijs die je betaalt volgens het leasecontract. Er zijn zelfs leasemaatschappijen die vervangend vervoer aanbieden op het moment dat je bestelwagen naar de garage moet voor onderhoud of een reparatie. In ruil voor deze services betaal je een vast bedrag per maand. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Vaak is er wel de mogelijkheid om de bestelbus na afloop van het contract over te nemen tegen de restwaarde, zoals bepaald door de leasemaatschappij. Als jij je afvraagt: hoeveel kan ik lenen, dan is het handig om in de overweging mee te nemen dat je ook eerst een aantal jaar kunt leasen, om de auto daarna voor een lagere prijs over te nemen.

Financial lease bestelbus

Een financial lease is een veel voorkomende leasevorm, waarbij de leasemaatschappij juridisch eigenaar blijft van de bestelauto. Als leaserijder ben jij de economische eigenaar van de bedrijfswagen, wat betekent dat deze op de balans van jouw bedrijf komt te staan. Verzekering, onderhoud, reparaties en schadeherstel zijn voor je eigen rekening. Hierdoor is de leaseprijs die je maandelijks afdraagt wel lager dan wanneer je kiest voor operational lease, omdat de leasemaatschappij geen buffer in het maandelijkse leasebedrag opneemt. Na afloop van het leasecontract en na het voldoen van alle betalingsverplichtingen wordt de bedrijfsauto jouw eigendom.

Shortlease voor bedrijfsauto’s

Shortlease is ideaal als je voor kortere tijd een bestelauto nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je een auto nodig hebt voor een tijdelijke klus. Shortlease lijkt op huren, maar heeft een aantal kenmerken van leasen. Het contract loopt doorgaans tussen 1 en 24 maanden. Naarmate de duur van het leasecontract toeneemt, ben je goedkoper uit. Een korte leasetermijn draagt veel risico voor de leasemaatschappij en daarnaast wordt er meer afgeschreven in deze periode. Dit is ideaal voor jou als je af en toe je wagenpark uit moet breiden omdat je bijvoorbeeld te maken hebt met piekmomenten.

Tweedehands bestelwagen leasen

Het is niet alleen mogelijk om nieuwe wagens te leasen, maar ook tweedehands bestelauto’s. De leaseprijs wordt op de dagwaarde gebaseerd, waardoor dit stukken goedkoper kan uitpakken. De grootste afschrijving vindt namelijk plaats in de eerste maanden of jaren. Let er wel op dat je gewoon bijtelling over de nieuwwaarde betaalt als je jouw bestelauto ook privé gebruikt (zolang de auto niet ouder is dan vijftien jaar).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.