Partnercontent

Als ondernemer heb je over het algemeen niets aan een gezinswagen, vooral niet als je de auto wilt gebruiken om producten te bezorgen. Je zult dan juist echt een bestelauto nodig hebben. Hierbij kun je kiezen voor het aanschaffen van een nieuwe bestelwagen, maar je kunt ook kiezen voor een exemplaar dat al eerder gebruikt is door een ander bedrijf. Wellicht moet je het uiterlijk van de bedrijfsauto wat aanpassen, maar dit zal geen groot probleem vormen! Of je nou kiest voor een nieuw of gebruikt model, het is zeker verstandig om bij het kopen van een bestelwagen de onderstaande tips toe te passen! 

Let op de maat

Ja, dit behoort zeker tot een van de belangrijkste aspecten voor iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van een bestelwagen. Iedereen zou dit dan ook moeten overwegen, wat dus met de omvang van de bestelauto te maken heeft. Sommige mensen hebben grotere bestelwagens nodig, omdat ze objecten van grote afmetingen en gewicht vervoeren, terwijl anderen de kleinere bedrijfsauto’s die te koop staan ​​voldoende zullen vinden voor hun zakelijke bedoelingen. We hebben onze maatcategorie onderverdeeld in twee subcategorieën: binnenmaat en buitenmaat. Het een beïnvloedt het ander, en de vraag die je jezelf moet stellen is of je bereid bent om wendbaarheid op te offeren voor die paar kubieke voet binnenruimte? 

Bestelwagens die de meeste binnenruimte bieden, zijn verreweg de grootste op de markt. Dat maakt het werk van een chauffeur des te moeilijker, omdat het een veeleisende taak is om zo’n kolos door het nauwe doolhof te krijgen dat in de meeste steden straten is. Aan de andere kant kun je er geen kiezen die te klein is voor je behoeften, alleen maar omdat je wilt dat hij zo snel mogelijk rondrijdt. Maak dus een goede keuze op het gebied van de maat van je nieuwe bestelwagen!

Let op de deuren

Deuren zijn een zaak die vaak over het hoofd wordt gezien als je op zoek bent naar een bestelwagen en dat is een regelrechte aanfluiting in de meeste gevallen. Een groot deel van de toegankelijkheid van de laadruimte en het algemene gebruiksgemak van een bedrijfswagen rust namelijk op de schouders van de deuren. Ze zijn een ondergewaardeerd onderdeel en daardoor moet je hier zeker op letten bij het kopen van een bestelauto.

Er zijn veel verschillende deurtypes geïnstalleerd op bestelwagens en ze zijn allemaal even verschillend in termen van hoe ze werken. Sommige bedrijfsauto’s hebben tweezijdige deuren, wat betekent dat er aan elke kant een enkele deur is. Anderen hebben alleen aan de ene kant deuren. Er zijn ook zogeheten Nederlandse deuren voor de achterkant, die aan één kant opengaan, waardoor je volledige toegang hebt tot de ruimte waar je je lading opslaat. Ten slotte is er het gecompliceerde mechanisme van een achterklep die veel lijkt op een achterklep van een minivan of een SUV. Nogmaals, het is aan jou om het deurtype te vinden dat je wilt bij het kopen van een bestelwagen. 

Ken je lading

Denk na over waar je een bestelwagen voor gaat gebruiken, denk na over wat je gaat vervoeren en denk na over wat het is je hebt het nodig voor. Geen enkele bedrijfswagen kan als perfect worden beschouwd, tenzij ze perfect zijn voor je bedrijf. Een belangrijke stap bij het beslissen welke bestelwagen je moet kopen, is dus nadenken over wat je gaat vervoeren. Hoewel ze qua uiterlijk allemaal erg op elkaar lijken, zijn ze eigenlijk heel anders. Ze zijn er in alle soorten en maten, en ze zijn ook nog eens bedoeld voor verschillende doeleinden.

Je kunt voor een kortere bestelwagen gaan als je van plan bent veel in de stad te rijden, zoals eerder al genoemd is. Ze zijn wendbaarder, gemakkelijker te besturen en behoorlijk wendbaar in smalle straten. Als je regelmatig lange voorwerpen vervoert, overweeg dan een model met lange wielbasis, aangezien deze langer zijn en meer laadruimte bieden. En, afhankelijk van de werkelijke grootte en hoogte van de objecten die je vervoert, zijn er verschillende modellen met hoge daken, lage daken en daken met een normale maat. Maak zelf deze keuze op basis van je lading!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.