Partnercontent

De voordelen van auto leasen op een rijtje

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor auto leasen in plaats van dat zij een nieuwe auto kopen. Dat is natuurlijk ook wel logisch want voor een gemiddelde (nieuwe) auto betaal je al gauw minimaal 15.000 euro. Daarmee hebben we ook meteen al het eerste voordeel van auto leasen genoemd. De andere voordelen van auto leasen zetten we in dit artikel voor je op een rijtje.

Wat houdt een auto leasen precies in?

Een auto leasen was tot een aantal jaar geleden alleen mogelijk voor medewerkers van grote bedrijven. Inmiddels is daar verandering in gekomen en kunnen ook particulieren van deze optie gebruikmaken. Een auto leasen kun je vergelijken met een auto huren alleen duurt het contract in het geval van auto leasen wat langer. Je rijdt hierbij in een nieuwe auto die niet jouw eigendom is maar het eigendom van de leasemaatschappij. Het grote voordeel hiervan is dat je een vast bedrag per maand betaald waarbij zaken als onderhoud, verzekering, wegenbelasting, pechhulp (ook in het buitenland) allemaal is inbegrepen. Hier heb je dus geen omkijken meer naar. Het enige wat je hoeft te doen, is de auto tanken of opladen.

De voordelen van auto leasen op een rijtje

Inmiddels hebben we natuurlijk al een aantal voordelen van auto leasen genoemd. Misschien heb je aan de hand daarvan al besloten dat een auto leasen absoluut de juiste keuze voor je is. Toch zijn dit nog lang niet alle voordelen van het leasen van een auto. Daarom zetten we alle voordelen nog even in een overzichtelijk rijtje voor je zodat je een duidelijke afweging kunt maken.

  • Geen groot budget in één keer nodig
  • Geen zorgen over onderhoud en reparatie
  • Vast bedrag per maand zodat je altijd weet waar je aan toe bent
  • Altijd de beschikking over een auto ook bij schade of een ongeval
  • Je rijdt in de nieuwste auto
  • Geen omkijken naar onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en reparatie
  • Na afloop van de leaseperiode kan je de auto gewoon inleveren. Dus geen gedoe met inruilwaarde en verkopen.
  • Geen aanbetaling of slotsom nodig
  • Soepele acceptatievoorwaarden
  • Junior en senior vriendelijk

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een auto leasen?

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dat geldt ook voor een auto leasen, daar moeten we eerlijk in zijn. Met een leasecontract krijg je automatisch ook een BKR registratie. Dit is zeker niet nadelig maar sommige hypotheekverstrekkers kunnen hier moeilijk over doen. Een ander nadeel kan zijn dat de leasemaatschappij het type auto dat jij misschien graag wilt hebben niet aanbiedt. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een bestelauto. Niet alle leasemaatschappijen hebben een bestelauto in hun assortiment en dit is wel iets om rekening mee te houden.


Deze tekst is aangeleverd door een commerciële partner en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van Bestelauto


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.