Partnercontent

Heb jij een bestelauto met een tachograaf? Lees dan verder om te ontdekken welke voordelen je hebt.

Een tachograaf is voor vrachtwagens en buschauffeurs verplicht. Ook voor bestelauto’s die, in combinatie met de aanhanger een TMM (Toegestane Maximum Massa) hebben van 3500 kg of meer, is het gebruik van een tachograaf verplicht. De overheid heeft veel aan het invoeren van de tachograaf gehad. Doordat dit voor de gehele Europese Unie en voor vrijwel heel Europa geldt, zijn er geen verschillen meer in controles en worden de verschillen in regelgeving kleiner. Dit biedt een eerlijke concurrentie en verbetert de werkomstandigheden van chauffeurs. De data die de tachograaf vastlegt is bij een slimme tachograaf zelfs op afstand uit te lezen. Een controleur hoeft het voertuig niet voor inspectie aan de kant van de weg te zetten, maar kan al rijdend de tachograaf data controleren. Dit scheelt tijd en oponthoud voor de chauffeur. 

Nuttige informatie voor analyse van rij- en rusttijden

Zoals recent in een artikel verschenen op mtsprout.nl te lezen was, zijn er meer voordelen aan dit makkelijk uitlezen van de data van de tachograaf. Als bedrijfsleider kun je de data gebruiken om jouw chauffeurs te controleren en om foutieve metingen of ingevoerde waardes snel eruit te halen. Fouten in data of in rij- en rusttijden door onwetendheid kunnen tot boetes leiden. Een overzichtelijk systeem om deze informatie uit op te halen is dus broodnodig. Inelo.com – Tachoscan Web is zo’n systeem. Door middel van ingewikkelde software kan deze bigdata op een overzichtelijke en prettige manier aan de gebruiker gepresenteerd worden. Je hoeft zelf geen technische kennis te hebben om het systeem te begrijpen.

Wettelijke verplichtingen zijn makkelijk na te komen

Veel boetes kunnen voorkomen worden als je de juiste kennis hebt. Door rusttijden te bekijken, fouten op te merken en gegevens uit onder andere bestuurderkaarten goed te archiveren, beschik je over de kennis om proactief bezig te gaan. Je weet zeker dat jouw software aan de normen van de wet voldoet doordat er een bedrijf is die zich hier actief mee bezig houdt. Je sluit jouw bedrijf aan op een systeem met meer dan 4.000 verstrekte licenties en meer dan 10.000 gebruikers. Dit is een vertrouwd systeem bij zowel transporteurs als overheidsdiensten. Voorkom boetes of fouten en ga niet meer passief maar proactief aan de slag.

Welke overtredingen kun je hiermee voorkomen?

Doordat deze software in samenwerking met zowel transporteurs als overheidsdiensten ontwikkeld wordt, kun je ervan uitgaan dat je vrijwel alle tachograaf gerelateerde overtredingen kunt aanpakken. De meest voorkomende zijn uiteraard de rij- en rusttijden overtredingen op zowel dagelijkse als wekelijkse basis. Je kunt de rusttijden verkorten die in meerdere gedeeltes genomen worden of bijvoorbeeld wanneer er toch al een rustperiode is, zoals tijdens de overtocht op een boot. Daarnaast worden administratieve fouten eruit gehaald, zoals het ontbreken van landcodes. Als transportonderneming kun je eindelijk profiteren van de tachograaf en dit systeem inzetten voor het efficiënter maken van jouw onderneming.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.