Partnercontent

Ben je ondernemer en wil je een auto voor je bedrijf kopen? Dan ben je, net als bij een auto voor particulier gebruik, verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Wanneer je direct na aankoop van de auto een verzekering afsluit, kun je er vrijwel direct de weg mee op. Het is alleen niet verstandig om te hard van stapel te lopen bij het afsluiten van een autoverzekering. Je moet namelijk rekening houden met een aantal zaken. Om je hier een handje bij te helpen, zetten wij hier de belangrijkste voor je op een rijtje. Hierdoor lukt het je hopelijk om de beste zakelijke autoverzekering af te sluiten.

Drie dekkingen waaruit je kunt kiezen
Wie denkt dat er slechts één soort zakelijke autoverzekering is, heeft het mis. Je kunt namelijk uit verschillende dekkingen kiezen. Net als bij particuliere autoverzekeringen zijn er ook bij zakelijke autoverzekeringen drie opties. Hieronder zetten wij ze voor je op een rijtje.

– WA
De afkorting WA staat in dit geval voor wettelijke aansprakelijkheid. Iedereen die in het bezit is van een auto, is wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Richt je schade aan bij een ander met jouw bedrijfsauto? Dan wordt deze schade vergoed door de verzekeraar waarbij je jouw autoverzekering hebt afgesloten.
– WA + Beperkt Casco
Een WA-verzekering vergoedt alleen schade die je met een bedrijfsauto bij anderen aanricht. Schade aan jouw voertuig is niet verzekerd. Als je dit wel wilt, kun je voor WA + Beperkt Casco kiezen. Als je auto schade oploopt door diefstal, inbraak, brand, storm of een botsing met een loslopend dier keert een verzekeraar hier ook geld voor uit.
– WA + Volledig Casco
De meeste uitgebreide autoverzekering is WA + Volledig Casco. Je bent hiermee niet alleen verzekerd voor alle zaken die we hierboven noemden, maar ook voor schade door vandalisme en schade door een botsing of aanrijding. Omdat dit de meest uitgebreide zakelijke autoverzekering is, staat hij ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

Aantal kilometers per jaar heeft geen invloed op de premie
De ene ondernemer rijdt dagelijks van de ene naar de andere klant, terwijl de andere ondernemer het voertuig alleen gebruikt voor woon-werkverkeer. Als je veel kilometers rijdt, denk je misschien dat een zakelijke autoverzekering duurder uitvalt. Toch is dit niet het geval, want het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt heeft geen invloed op de hoogte van de premie.

Schadevrije jaren werken in je voordeel
Rijd je al jarenlang in een auto, maar heb je eigenlijk nog nooit schade gereden? Dan heb je veel schadevrije jaren. Dit werkt in je voordeel bij een zakelijke autoverzekering afsluiten. Verzekeraars kijken namelijk naar je schadevrije jaren om de hoogte van de no-claimkorting te bepalen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te hoger de korting die je krijgt op de premie van je zakelijke autoverzekering.

Zakelijke autoverzekering afsluiten
Wil je een zakelijke autoverzekering afsluiten? Dan hoef je hier tegenwoordig de deur niet meer voor uit. Bij de meeste verzekeraars kun je namelijk online een zakelijke autoverzekering afsluiten. Op de website kies je simpelweg de dekking die je wenst en vul je de benodigde gegevens in. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je een aanvraag versturen. In veel gevallen is je bedrijfsauto direct na het versturen van de aanvraag verzekerd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.