Partnercontent

Het uitzoeken van een auto om zakelijk mee te rijden is nog niet zo makkelijk. Er zijn namelijk enorm veel factoren waarmee je rekening moet houden. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

1. Bepaal je budget

Bij het uitzoeken van een zakelijke auto is het belangrijk om eerst je budget vast te stellen. Houd rekening met zowel de aanschafprijs als de maandelijkse kosten, zoals brandstof, verzekering, onderhoud en eventuele leasekosten. Zorg ervoor dat je een realistisch budget opstelt dat past bij de financiële situatie van je bedrijf.

2. Overweeg brandstofefficiëntie

Brandstofkosten kunnen een groot deel van je maandelijkse uitgaven uitmaken, vooral als je veel kilometers moet maken. Kies daarom voor een auto met een goede brandstofefficiëntie om op de lange termijn geld te besparen. Overweeg ook alternatieve brandstoffen, zoals een elektrische of hybride auto zoals de Captur E-Tech Hybrid. Houd er bij de aanschaf van dit soort auto’s natuurlijk wel rekening mee dat er oplaadstations in de buurt te vinden zijn.

3. Leasen of kopen?

Afhankelijk van je budget en behoeften, kun je ervoor kiezen om een zakelijke auto te leasen of te kopen. Een auto leasen kan voordelig zijn omdat je geen grote investering hoeft te doen en de maandelijkse kosten vaak lager zijn. Een auto kopen is echter voordeliger in veel gevallen als je de auto lange tijd wilt gebruiken of als je veel kilometers gaat maken.

4. Analyseer je vervoersbehoeften

Denk goed na over hoe je de zakelijke auto gaat gebruiken. Heb je de auto nodig voor lange afstanden of voornamelijk voor korte ritten binnen de stad? Is het belangrijk dat de auto voldoende ruimte heeft voor het vervoer van goederen of passagiers? Door je vervoersbehoeften in kaart te brengen, kun je gerichter zoeken naar een auto die aan al je eisen voldoet.

5. Kies een geschikt model

Er zijn veel verschillende modellen zakelijke auto’s op de markt, van compacte stadsauto’s tot ruime bestelauto’s. Kies een model dat aansluit bij je vervoersbehoeften, maar houd ook rekening met zaken als brandstofverbruik, comfort, veiligheid en betrouwbaarheid. Kijk ook naar de uitstraling van de auto, aangezien dit een belangrijke rol kan spelen in het imago van je bedrijf.

6. Maak een proefrit

Tot slot is het van belang om altijd een proefrit te maken voordat je de knoop doorhakt. Dit geeft je de kans om te ervaren hoe de auto rijdt en of het aan al je eisen voldoet. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Stam voor een groot aanbod aan prachtige auto’s voor privé- of zakelijk gebruik! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.