Partnercontent

Het zijn dure tijden en de kosten nemen alleen maar toe, niet alleen particulieren merken dit in de portemonnee. Ook de zakelijke kosten voor ondernemers lopen behoorlijk op. De prijzen in supermarkten worden hoger, maar ook de brandstofprijzen rijzen de pan uit. Om toch het hoofd boven water te houden loont het om eens scherp naar je uitgaven te kijken. Kan de verwarming op kantoor een graadje lager en is het echt nodig om dat iedereen naar kantoor komt? Ook het vervoer is een vaak een grote kostenpost waar met wat creativiteit wel op te besparen is. Hoe je dit doet, goedkoop zakelijk rijden? Wij zetten een aantal tips op een rij.

Elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is inmiddels niet meer een trend en uitzondering, het wordt steeds meer echt de norm. Naast bekende merken als Tesla zien we nu ook de reguliere merken deze stap maken. Van BMW tot Volkswagen, ze hebben allemaal wel elektrische- of hybride opties. Wanneer jij een auto (zonder veel belading) nodig hebt om langs klanten te gaan, dan is het aan te raden om je eens te verdiepen in het overstappen op elektrisch rijden voor jouw bedrijf. Het vergt vaak eerst wat investeringen, niet alleen de auto maar ook zaken als de laadpalen, maar met de toenemende prijzen loont dit al snel. Mocht je meer ruimte nodig hebben en dus een bestelwagen nodig hebben? Dan is het aan te raden om eens naar een kwalitatief hoogwaardige occasion te kijken zoals de Mercedes Sprinter occasion. Een stuk goedkoper én duurzamer dan een nieuwe, en vaak gaan ze nog jaren mee. Zeker wanneer ze van een goed merk zoals Mercedes zijn.

Kilometervreter?

Al die kilometers die jij zakelijk rijdt, zijn die echt nodig? Dit is een punt waarvan het goed is om er eens kritisch naar te kijken. Moet je echt maandelijks bij al je klanten of leveranciers langs? Wellicht kun je dit afschalen zonder dat er iets verloren gaat in de verstandhouding. Hetzelfde geldt voor personeel, moeten ze echt iedere dag op kantoor zijn? Een kleine aanpassing hierin kan tegenwoordig al behoorlijk wat uitmaken voor de prijs. Daarnaast is het goed eens scherp te kijken naar de planning; Rijd je van hot naar her? Zonde van je tijd én geld. Maak een efficiënte planning waarbij de logistiek op elkaar afgestemd is. De planning van de dagen bijvoorbeeld geografisch in het noorden, zuiden, oosten en westen opsplitsen kan aardig wat kilometers schelen.

Neem de afslag

Dat brandstof tegenwoordig duur is, daar kunnen we kort over zijn. Dit wil echter nog niet zeggen dat er geen verschil zit in de prijzen. De tankstations langs de snelweg blijven nog steeds het duurst. Moedig daarom jezelf, maar óók je personeel aan om bij andere tankstations (en misschien wel over de grens) te tanken. Al bespaar je maar een paar cent per liter, op een maandelijks totaal kan dit een behoorlijk bedrag opleveren.

Kortom, het zijn dure tijden maar daarmee ook tijden om eens kritisch naar je uitgaven te kijken. Is alle tijd die je nu op de weg doorbrengt écht nodig? Door een paar simpele aanpassingen kun je dit vaak al snel aanpassen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.