Partnercontent

Het belang van goede remblokken

Wil je besparen op remblokken kopen? Vergeet niet het belang van goede remblokken. Lees meer over remblokken vervangen.

We hoeven het belang van goede remblokken niet uit te leggen, maar hoe je goedkoop remblokken kopen gaat, dat is wel interessant. Want remblokken behoren tot de belangrijkste onderdelen van de auto die regelmatig aan vervanging toe zijn. Dit artikel geeft antwoord op een aantal vragen bij remblokken kopen. 

Kan ik zelf remblokken vervangen?

In principe wel, maar het is belangrijk dat je weet wat je doet en veilig werkt. Informeer bij de webshop voor remblokken kopen, zij weten er alles van en kunnen tips geven. Je kunt ook in je omgeving vragen, vaak kennen mensen wel iemand die autofanaat is en zelf van sleutelen houdt. Ook door op Youtube te kijken, kun je een goede indruk krijgen van hoe het moet. Lijkt het je te moeilijk? Dan kun je het beter aan de garage overlaten. Wel kun je vragen of je zelf de remblokken bestellen kunt, zo bespaar je zo’n 40% op de kosten.

Wat kosten remblokken?

Remblokken zijn bij de garage vaak redelijk aan de prijs. Vraag altijd naar een factuur met de onderdelen prijzen erop. Een remblok setje kopen kost vaak rond de 20 euro. Je hebt keuze uit verschillende merken. Door je kenteken in te voeren, krijg je remblokken te zien die op jouw auto passen. Uiteraard moet je auto dan wel de standaard uitrusting hebben. Voor de meeste auto’s zal dit het geval zijn, want vaak worden alleen de remblokken en schijven vervangen en komt er niet een totaal ander remsysteem in.

Zijn remblokken merkgebonden?

Als je een Audi hebt, Peugeot of een Japans merk, dan kan het zomaar zijn dat ze allemaal dezelfde remblokken hebben. Dit kan een merk zoals Bosch zijn, maar ook een bekende naam is Brembo en ABS. Sommige merken leveren er zelfs een handleiding en nieuw montagemateriaal bij, en dat voor maar enkele tientjes.

Kan ik één remblok vervangen?

In principe niet, je vervangt altijd een set, dus de remblokken voor de wielen aan dezelfde as tegelijk. Een set remblokken voor één wiel bestaat uit twee remblokjes. Deze vervang je altijd beide. En in verband met bovenstaande, remblokken vervangen voor beide wielen, vervang je dus het andere wiel op die as ook. Je hebt in totaal vier remblokken die je vervangt. Ook kun je alle wielen van het voertuig tegelijk doen.

Vragen staat vrij

Iedereen begrijpt dat de eerste keer remblokken vervangen even lastig is. Vraag dus gerust jouw auto-onderdelen webshop naar informatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.