Partnercontent

Er zijn veel ondernemers en startende ondernemingen die vaak te kampen hebben met een gebrek aan kapitaal. Hierdoor hebben ze misschien moeite om de middelen en apparatuur te kopen en arbeidskrachten in te huren. Er zijn daarom ook velen die twijfelen of zij een bedrijfsauto moeten kopen of leasen. Hoewel de aankoop van een bedrijfswagen het volledige eigendom garandeert, biedt leasing voor veel ondernemers veel voordelen. In deze blog volgt een kort overzicht van de voordelen die ondernemingen halen uit het leasen van een voertuig in plaats van het zelf te kopen.

1. Lage maandelijkse betalingen

Leasen, in plaats van het kopen van een voertuig voor jouw onderneming, kan de hoeveelheid geld verminderen die nodig is om jouw bedrijf te runnen. Dit kan zeer handig zijn voor startende ondernemingen, aangezien het een effectieve manier kan zijn om de kosten van jouw bedrijf te minimaliseren en de winst te maximaliseren.

Wist je dat de maandelijkse leasingbedragen variëren van 30% tot 60% van de kostprijs van een auto? Dit betekent dat het bespaarde geld door jouw onderneming kan worden gebruikt voor andere activiteiten die zij nodig heeft.

2. Een auto leasen zonder hoge aanvangsuitgaven

Wanneer je net begint met een nieuw bedrijf, is het slim om de initiële kosten te verlagen met als doel om de winstgevendheid te verhogen. Een van de gemakkelijkste manieren om kosten te besparen is zakelijk leasen, in plaats van een auto te kopen voor jouw bedrijf. Aangezien voor het leasen van een bedrijfsauto een kleine of zelfs helemaal geen aanbetaling nodig is, kunnen bedrijven mogelijk veel geld besparen.

3. De prestige en bedrijfsreputatie om af en toe een nieuwe auto te bezitten

Het leasen van een bedrijfswagen die uitgerust is in jouw bedrijfsstijl, kan jouw zichtbaarheid vergroten. Dit is een uitstekende manier om een statement te maken over je bedrijf en een gedenkwaardige indruk te maken op jouw klanten. Met een leaseauto heb je de beschikking om te rijden in luxere auto’s die anderzijds moeilijk aan te schaffen zouden zijn.

4. Geen onderhoudskosten

Als ondernemer moet je erover nadenken om een auto te leasen over een periode die samenvalt met de garantieperiode die door de autofabrikant is vastgesteld. Dit betekent dat als er in het onverhoopte geval iets mis is met de auto, de fabrikant verantwoordelijk is en betaalt voor de benodigde reparaties. Veel leasemaatschappijen bieden bovendien gratis onderhoudsplannen aan voor de duur van het contract. Ook is het mogelijk om te kiezen voor bedrijven die full-service leasing aanbieden, wat betekent dat het bedrijf verantwoordelijk is voor eventuele problemen met de auto, waardoor op de gebruikskosten wordt bespaard.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.