Partnercontent

Behalve dat het wettelijk verplicht is om je bestelauto te verzekeren, geeft het je ook een veilig gevoel als je de juiste verzekering hebt afgesloten. Welke verzekering voor jou de beste keuze is, is van flink wat factoren afhankelijk. In dit artikel worden ze op een rij gezet.

Zakelijk rijden

Als je de bestelbus zakelijk gebruikt, is het verplicht om een Bestelautoverzekering af te sluiten. Onder meer Allianz Direct biedt deze verzekering aan. Als je ook de lading wilt meeverzekeren, moet je hier een aparte polis voor afsluiten. Dit wordt een ladingverzekering genoemd. Daarmee is schade aan of diefstal van de lading verzekerd.

Welke verzekering?

Natuurlijk kun je een bestelbus ook als particulier gebruiken. De belangrijkste keuze in dat geval is welk type verzekering je kiest. Er zijn er drie. De goedkoopste is de WA verzekering, deze is ideaal voor als je in een oudere bestelbus rijdt. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt schade aan andere voertuigen en personen. Als je zelf schade aan je bestelbus veroorzaakt, wordt dit niet gedekt.

De WA verzekering is perfect voor oudere modellen, omdat de dagwaarde laag is. Bij grote beschadigingen is het niet meer de moeite om de auto volledig te repareren.

Allrisk

Als je echter een spiksplinternieuwe bestelbus hebt, is allrisk de beste keuze. Deze verzekering dekt alle soorten schade, dus ook als je zelf de veroorzaker bent. Voor verzekeraars is een bestelbus met een leeftijd tot 6 jaar een nieuw voertuig.

Voor eigenaren van een bestelbus met een leeftijd tussen 6 en 12 jaar, komt WA + beperkt casco het meest in aanmerking. Deze verzekering heeft wat minder dekkingen dan allrisk. Behalve schade aan andere voertuigen en personen, dekt WA + beperkt casco ook beschadigingen als gevolg van natuurverschijnselen (zoals een hagelbui of storm), overstekende dieren, brand en diefstal.

Aanvullende verzekeringen

Iedere verzekeraar biedt je de kans om aanvullende polissen af te sluiten. De inzittendenverzekering is zeker het overwegen waard. Als er vaak een bijrijder naast je zit, is deze persoon ook verzekerd.

Daarnaast kan de Pechhulp Onderweg verzekering interessant zijn. En als je regelmatig met je bestelbus naar het buitenland rijdt, is een verkeersrechtsbijstandsverzekering een goede optie. Stel dat je betrokken raakt bij een ongeluk en je komt er niet uit met de chauffeur, dan wordt juridische hulp door de verkeersrechtsbijstandsverzekering gedekt. Deze verzekering dekt overigens ook vergelijkbare problemen in Nederland.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.