Partnercontent

WA, all risk of iets anders? En welke verzekeringsmaatschappij? Je hebt nogal wat te kiezen als je een autoverzekering gaat afsluiten. Er zijn diverse factoren die een rol spelen. Hoe oud je auto is, hoe je deze gebruikt en ook wat je zelf belangrijk vindt. Hoeveel wil je betalen voor je autoverzekering en welke schades moeten er worden gedekt? In dit artikel staan de mogelijkheden voor als je je bestelauto wilt verzekeren.

De verzekeringsmaatschappij

Een van de keuzes die je moet maken is voor welke maatschappij je kiest. Dit is doorslaggevend voor hoeveel je voor je autoverzekering gaat betalen en welke schades worden gedekt. Het is misschien verleidelijk om de goedkoopste verzekering te kiezen. De beste keuze is dat echter niet altijd.

Veel autobezitters kiezen voor een bekende verzekeraar, omdat ze daarop kunnen vertrouwen. Online kan je een hoop verzekeraars vergelijken. Je geeft je voorkeuren aan en komt vanzelf bij de beste keuze uit.

Welk type verzekering

Behalve voor de goede maatschappij moet je ook de juiste verzekering zien te vinden. Er zijn drie soorten. De goedkoopste verzekering is de WA verzekering. Bij deze verzekering wordt schade die je aan andere auto’s veroorzaakt gedekt. Als er iets met je eigen auto is, krijg je niks uitgekeerd. Een WA verzekering is ideaal als je een wat oudere auto hebt.

Voor nieuwe auto’s is er eigenlijk maar één goede keuze, en dat is een all risk verzekering. Bij deze verzekering worden alle schades vergoed, dus ook die aan je splinternieuwe bestelauto. Je betaalt wel wat meer voor deze verzekering, maar na een aankoop van bijvoorbeeld 50.000 euro is dat het helemaal waard.

Als derde heb je een verzekering die tussen deze twee invalt. Dat is de verzekering WA + beperkt casco. Bij deze verzekering is behalve schade aan andere auto’s ook schade door externe factoren, zoals storm en hagel, en schade door inbraak en diefstal verzekerd.

Extra pakketten

Behalve deze drie verzekeringen kan je voor wat aanvullende pakketten kiezen. Als je bijvoorbeeld regelmatig inzittenden hebt, is het goed om een inzittendenverzekering af te sluiten.

De Verkeersrechtsbijstandsverzekering is ook een handige. Het is al vervelend om betrokken te zijn bij een ongeluk. Het wordt nog vervelender als je er met de andere partij niet uitkomt. Dit kan tot een gang naar de rechter leiden. Juridische zaken worden met deze verzekering vergoed. Dat is maar goed ook, omdat deze kosten behoorlijk hoog kunnen oplopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.