Partnercontent

Als je van plan bent om een nieuwe bestelauto te kopen, heb je volop keuzemogelijkheden. Er zijn diverse merken die bestelwagens in hun showroom hebben staan. Het is echter nog altijd aan te raden om ook eens in de showroom van Volkswagen een kijkje te nemen. Nog altijd? Jazeker. Wie herinnert zich immers niet de iconische VW-bestelwagen van weleer? In dit artikel nemen we je even mee terug naar die tijd, maar we geven je ook inzicht waarom je bij Volkswagen nog altijd aan het juiste adres bent om een nieuwe bestelwagen te kopen.

Waartoe een schets niet kan leiden

Wist je dat de authentieke Volkswagen bestelbus (en dan hebben we het over de Volkswagen TYP 2, de Transporter) is ontstaan uit een schets van een Nederlander? Op 8 maart 1950 introduceert Volkswagen de bestelbus die is gebouwd op basis van de aantekeningen en de schetsen die zijn gemaakt door de Nederlandse Volkswagen Importeur Ben Pon sr. Uiteindelijk is deze Volkswagen Transporter één van de meest succesvolle modellen van Volkswagen geworden, samen met de Kever uiteraard. De bestelauto is veelvuldig verder ontwikkeld en soms ook nog eens aangepast om te voorzien in een specifieke doelstelling. 

Huidige aanbod aan Volkswagen bestelwagens

Nog altijd heeft Volkswagen een uitstekende naam op gebied van bestelwagens. Als je op zoek bent naar een nieuwe bestelwagen, is een bezoek aan de Volkswagendealer zeker de moeite waard. Dit merk biedt tegenwoordig veel keuzemogelijkheden. De bestelwagens van dit merk zijn geschikt voor het vervoeren van goederen maar er zijn ook modellen die uitstekend geschikt zijn voor personenvervoer. Je kunt bijvoorbeeld nog altijd kiezen voor de Transporter of voor de Caddy Cargo of de Crafter om in een praktische bestelwagen te rijden. Deze modellen zijn ideaal voor het vervoer van gereedschap en/of goederen in de stad of op andere drukke plaatsen. Met betrekking tot de laadruimte van deze modellen kun je kiezen tussen de 3,2 m3 tot 18,4 m3. 

Bestelauto nieuw kopen begint met een bezoek aan de VW-dealer

Op het moment dat je de beschikking wilt hebben over een wat meer robuustere bedrijfsbus komt bijvoorbeeld de Crafter zeker in aanmerking. Dit model beschikt over een ruime en goed ingerichte laadruimte maar heeft ook voldoende trekvermogen. Dit model is ook in een pick-up versie verkrijgbaar. Daarnaast is het goed te weten dat Volkswagen volop andere mogelijkheden biedt om ervoor te zorgen dat je bedrijfswagen voldoet aan je wensen. Uiteraard heb je volop keuzemogelijkheden maar een nieuwe bestelwagen kopen begint bij de Volkswagendealer. De kans is immers groot dat je dan in één keer klaar bent!   


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.