Partnercontent

Het kan iedereen overkomen: pech onderweg. Er is niets vervelender dan stil staan langs de weg, al helemaal niet wanneer je aan het werk bent en er mensen op je wachten. Of je nu een ondernemer bent die afhankelijk is van zijn bestelauto voor het leveren van goederen, of een particulier die regelmatig op pad is met zijn bestelauto, het is belangrijk om te weten wat je moet doen bij pech. In dit artikel geven we je een aantal handige tips en stappen die je kunt volgen om zo snel mogelijk weer op weg te zijn.

Veiligheid voorop en waarschuw andere weggebruikers

Het is belangrijk om altijd eerst aan je eigen veiligheid en die van anderen te denken. Zodra je merkt dat er iets mis is met je bestelauto, zorg er dan voor dat je zo snel en veilig mogelijk stopt. Zoek een plek waar je de bestelauto veilig aan de kant kunt zetten, bij voorkeur op een parkeerplaats of vluchtstrook.

Zodra je veilig tot stilstand bent gekomen, is het belangrijk om andere weggebruikers te waarschuwen. Zet je alarmlichten aan en plaats een gevarendriehoek op ongeveer 30 meter achter je bestelauto. Op deze manier weten andere weggebruikers dat er iets aan de hand is en kunnen ze voorzichtig passeren.

Schakel hulp in en Communiceer met de hulpverleners

Nu is het tijd om hulp in te schakelen. Bel in Nederland het alarmnummer 112 als er sprake is van een noodsituatie, zoals een ongeluk of een brand. Is er geen sprake van acuut gevaar, bel dan de hulpdienst van je verzekeraar of een pechhulpdienst. Zorg ervoor dat je altijd het telefoonnummer van je verzekeraar of de pechhulp bij de hand hebt.

Zodra de hulpverleners arriveren, is het belangrijk om goed met hen te communiceren. Leg duidelijk uit wat er aan de hand is en geef alle belangrijke informatie. Als je weet wat het probleem is, kun je dit ook aan hen doorgeven. Hoe meer informatie ze hebben, hoe beter ze je kunnen helpen. Informeer ook meteen je werkgever of klanten dat je pech hebt zodat zij weten van de situatie.

Maak afspraken over reparatie en vervangend vervoer

Als je bestelauto gerepareerd moet worden, bespreek dan met de hulpverleners wat de beste opties zijn. Moet de auto ter plekke gerepareerd worden of moet hij worden weggesleept? Als de reparatie langer duurt, is het ook belangrijk om te vragen of er vervangend vervoer of een occasion beschikbaar is. Op deze manier kun je je werkzaamheden zo snel mogelijk weer oppakken.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het altijd beter om pech onderweg te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je de bestelauto regelmatig laat controleren en onderhouden. Laat kleine mankementen direct repareren om grotere problemen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om altijd een reservewiel, gereedschap en een EHBO-kit in je bestelauto te hebben. Op deze manier kun je kleine problemen zelf oplossen en snel weer onderweg naar je werk..


Deze content is van een externe partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Bestelauto


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.