Partnercontent

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om snel te kunnen schakelen. Het investeren in een goede bestelauto is daarom voor veel ondernemers een absolute aanrader. Niet alleen vanuit praktisch oogpunt, maar ook commercieel gezien levert het je de nodige voordelen op. Vooral wanneer je met enige regelmaat iets van A naar B moet brengen, is een goede bestelwagen een absolute meerwaarde voor jouw wagenpark. Graag bespreken we daarom de praktische voordelen van een goede bestelauto en belangrijke zaken om rekening mee te houden tijdens de aanschaf ervan.

Flexibiliteit

Wanneer je een bedrijf runt, dan weet je hoe belangrijk het is om flexibel te zijn. Stel dat je vaste transporteur is vergeten een doos met belangrijke producten is vergeten mee te nemen of een trouwe klant je belt of je met spoed iets kunt na leveren, dan is dit met een bestelwagen natuurlijk zo geregeld. Allereerst kan iedereen met een rijbewijs hierin rijden en ten tweede is het een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld een koeriersdienst in te schakelen. Ben je nu op zoek naar een vaste koerier voor dit soort klussen, dan kun je bijvoorbeeld iemand intern benaderen om dit te gaan doen. Stel dat ze nog geen rijbewijs hebben, maar hier wel voor openstaan, dan kun je deze kosten als werkgever zelfs voor je rekening nemen. auto theorie examen oefenen en vervolgens het examen halen kan vaak al binnen een aantal maanden en scheelt je, in tegenstelling tot het inschakelen van een koeriersdienst, een hoop geld.

Efficiënte logistiek en leveringen

Een bestelauto geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om jouw logistieke processen te optimaliseren. Of je nu een webshop runt en pakketten moet bezorgen of dat je als aannemer materialen naar de bouwplaats moet vervoeren, een bestelauto biedt uitkomst. Je kunt jouw goederen snel en veilig vervoeren zonder afhankelijk te zijn van externe partijen. Hierdoor kun je beter inspelen op vraag vanuit de markt, maar natuurlijk ook gewoon op een menselijke fout. Doordat iedereen met een rijbewijs in een bestelauto mag rijden, is het ook voor nieuwe collega’s zonder rijbewijs vrij eenvoudig. In tegenstelling tot een vrachtwagenrijbewijs, is het in dit geval een kwestie van theorie examen oefenen, rijlessen nemen en vervolgens afrijden. Met een vrachtwagenrijbewijs is dit allemaal net even wat complexer.

Professionele uitstraling en reclame

Een professionele uitstraling is ontzettend belangrijk. Het is namelijk geen gezicht om met een afgetrapte bedrijfsbus bij een klant aan te komen. Naast dat een bestelauto er keurig netjes uitziet, biedt het je ook de mogelijkheid om je bestelauto te voorzien van professionele belettering en je logo, bedrijfsnaam en contactgegevens. Dit zorgt ervoor dat overal waar je bestelauto staat, mensen gemakkelijk kunnen zien wie je bent en wat je doet. Kortom, de perfecte manier om je bedrijfsnaam extra onder de aandacht te brengen, zonder al teveel extra kosten.

Kostenbesparing en fiscale voordelen

Naast de praktische voordelen, heeft een bestelauto ook flink wat financiële voordelen. De kosten van het hebben en onderhouden van een bestelauto kunnen namelijk belastingvoordelen met zich meebrengen. Zo kun je in aanmerking komen voor de investeringsaftrek en afschrijvingsmogelijkheden. Daarnaast is er ook een youngtimer regeling, waarbij je bij een auto of bestelbus ouder dan 15 jaar, slechts 35 % bijtelling over de dagwaarde betaalt. Kortom, iets om over na te denken dus.


Deze content is van een externe partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Bestelauto


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.