Partnercontent

Twee keer per jaar wisselen de meeste mensen hun banden van zomer- naar winterbanden en andersom. Als u ieder seizoen de banden wisselt, is het fijn om deze goed op te kunnen slaan. Dit kan bij een garage of bandenspecialist bij u in de buurt, maar als u zelf genoeg ruimte heeft is dat ook een goede optie. Maar waar moet u aan denken bij het opslaan van uw banden?

De beste manier om thuis banden te bewaren

Het belangrijkste bij het opslaan van banden is dat ze beschermd worden tegen invloeden van de omgeving, het weer en temperaturen. Zo is het belangrijk dat de ruimte waar de banden opgeslagen worden droog en koel is. Goede ventilatie is belangrijk en een te warmte ruimte zorgt voor een snellere veroudering van de banden. Daarnaast is een plek met weinig licht goed. Te veel licht kan namelijk ook een verouderende werking hebben op de banden. Als u geen plek heeft waar weinig licht komt, dan is het een optie om gebruik te maken van een beschermhoes. Deze bescherm de band tegen licht en andere invloeden en zorgt dus ook voor minder uitdroging.

Als u de banden op de velg wilt bewaren, kunt u ze het beste horizontaal opbergen. Het beste is om hierbij een velgenboom te gebruiken. Die zorgt ervoor dat de banden niet met elkaar in contact komen en daardoor geen drukpunten ontstaan. Maakt u geen gebruik van een velgenboom, zorg er dan voor dat u de banden tussentijds iets draait of verplaatst, zodat de druk niet constant op dezelfde plaats zit. Controleer van tevoren ook altijd de bandenspanning. Onder de juiste spanning, blijven de banden in de opslag in een beter conditie. Wanneer u banden zonder velgen opslaat, kunt u ze het beste naast elkaar opslaan. Hiervoor is het handig om gebruik te maken van een bandenrek.

Banden extern opslaan

Het kan natuurlijk dat u thuis te weinig ruimte heeft om uw banden veilig en onder goede omstandigheden op te slaan. In dat geval kunt u ervoor kiezen om uw banden op te slaan bij een externe partij. U kun ervoor kiezen om een opslagbox te huren en daar de banden op te bergen, maar er zijn veel bedrijven die dit graag voor u regelen. Zo heeft u geen zorgen en kost het u geen kostbare ruimte. Bij een autogarage in uw omgeving kunt u vaak terecht voor bandenopslag. Vraag naar de voorwaarden en kies wat voor u het beste is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.