Partnercontent

Tips voor het verkopen van je auto

Ben je toe aan een nieuwe auto, bijvoorbeeld door een gezinsuitbreiding of wil je juist iets kleiners? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je huidige auto verkopen , het liefste voor een goede prijs.

Gelukkig zijn er veel tips op het internet te vinden waarmee je dit kan bereiken.

1. Controleer je auto op alle facetten

Loop eens een rondje om de auto en kijk of er bepaalde zaken opvallen, werken bijvoorbeeld alle lampen nog? Hoe zit het met het bandenprofiel? Bekijk ook het interieur goed, stel je eens voor dat het de eerste keer is dat je in deze auto stapt. Mocht er bijvoorbeeld een lampje niet meer werken, dan kan je deze vaak simpel zelf vervangen. Een simpele manier om de waarde omhoog te krikken, plus de potentiële koper krijgt de indruk dat er altijd goed voor gezorgd is.

2. Zorg voor een schone auto

Wanneer je voor een schone auto zorgt, wekt het de vertrouwen op dat de auto goed is onderhouden. Zorg dat je hiervoor de juiste middelen gebruikt, zoals een kwalitatieve autoshampoo en een microvezel spons. Vergeet behalve het interieur en exterieur ook de velgen, interne vakjes en de viezigheid onder de motorkap niet.

3. Verzamel de juiste documenten

Hoe goed en verzorgd de auto er ook uitziet, potentiële kopers krijgen pas echt de zekerheid dat het om een goed onderhouden auto gaat wanneer je dat via de juiste documenten kunt aantonen. Een goed onderhouden auto levert ook aanzienlijk meer op, het gaat zowel de waardevermindering tegen en het zorgt ervoor dat potentiële kopers een beter gevoel krijgen. Zowel het onderhoudsboekje, bonnen/rekeningen van eventuele reparaties encontroles en een NAP check zijn hierbij van belang.

4. Biedt de auto aan op de juiste media

Als autoverkoper heb je in Nederland veel concurrentie, een goede advertentie op betrouwbare websites is dan ook veel waard. Natuurlijk kan de auto ook te koop aanbieden via de social media, alleen het bereik is dan toch echt beduidend kleiner. Is dit niet je specialisme en wil je snel van je auto af, dan kan je je aanmelden bij OSW . Zij beschikken over een groot bestand aan potentiële kopers en kunnen voor het juiste bedrag een betrouwbare koper vinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.