Partnercontent

In Nederland genieten we van een geheel eigen werkwijze als het om kentekens gaat. In de meeste landen zijn kentekens te personaliseren en verwijzen ze enkel naar de eigenaar van het voertuig. Hierdoor zijn mensen gemakkelijker op te sporen, maar het zegt vrij weinig over het voertuig zelf. In Nederland werkt een kenteken net een beetje anders. Het kenteken staat natuurlijk op naam geregistreerd, waardoor ook de eigenaar gemakkelijk op te sporen is in het geval van bijvoorbeeld een bekeuring, maar het vertelt vooral veel over het voertuig. Dingen waar je normaal gesproken misschien zelfs niet eens over na zou denken. Deze werkwijze komt echter met name heel erg van pas wanneer je een tweedehands bestelauto koopt.

Een eenvoudige kenteken check online kan heel veel informatie over de bijbehorende bestelauto onthullen. Hierdoor bega je minder snel een miskoop en weet je zeker dat de informatie die verstrekt wordt, ook daadwerkelijk klopt. Van plan om binnenkort een tweedehands bestelauto te kopen? Hier zijn 3 goede redenen om altijd eerst een kentekencheck uit te voeren!

1.     Ontdek meer over de geschiedenis van de auto


Een kenteken vertelt meer over de auto dan je nu misschien denkt. Het kenteken kan de gehele geschiedenis van de auto blootleggen. Iedere auto in Nederland moet over een kenteken beschikken. Dit kenteken wordt vervolgens geregistreerd bij de RDW. Het is voor consumenten heel gemakkelijk om rdw kentekenchecks uit te voeren. Dit gebeurt eenvoudig via gratis online tools. Zo krijg je direct inzicht in de database van RDW en ontdek je alle informatie over het bijbehorende voertuig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Geregistreerde ongevallen met de auto (dit zijn dus met name zeer zware ongevallen die een grote impact hebben gehad)
  • Op welke naam het voertuig nu staat
  • Of het voertuig als gestolen is opgegeven
  • Of het legaal op de weg rijdt
  • Of het recent is gekeurd en of hij deze keuring goed is doorgekomen

2.     Gemakkelijk te controleren

Waarom zou je geen gebruik maken van een kentekencheck als het zo gemakkelijk uit te voeren is? Je kunt online eenvoudig het kenteken invoeren in de database van de RDW en je ontvangt direct alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken. Bovendien is een kenteken gemakkelijk te vinden. Zeker wanneer je een aankoop overweegt. Vraag om foto’s van de auto en je ziet over het algemeen al direct het bijbehorende kenteken. Het is daarnaast ook helemaal niet gek om het kenteken op te vragen bij de aanbieder.

3.     Verkopers spreken lang niet altijd de waarheid

Natuurlijk willen we graag in de goedheid van mensen geloven. De realiteit vertelt ons echter een ander verhaal. Je zal zeker niet de eerste zijn die een gestolen voertuig koopt en vervolgens in de problemen komt. Natuurlijk kan het ook om relatief kleine leugentjes gaan. Bijvoorbeeld over de waarde van de auto of een inspectie waar die juist net niet door is gekomen. Wanneer je dit niet weet, betaal je misschien veel te veel. Houd daarom goed in je achterhoofd dat verkopers zeker niet altijd de waarheid spreken en bega geen miskoop. Een kentekencheck kan hierbij helpen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.