Partnercontent

Herken je dat, toch even willen weten of er een betere deal is. Dat is niet raar hoor, want je wilt achteraf geen spijt krijgen van je financiële beslissing. Al helemaal niet als het gaat om een auto waarmee je meerdere jaren zult rijden. En of het nu om één leasewagen gaat of om een heel wagenpark, je wil gewoon de beste optie voor jou.

Dus start je met google. En waar begin je dan in de lange lijst van opties? Hoeveel kilometers ga je rijden, over hoeveel jaar wil je vernieuwen? Weet je al welke auto je wil of is een andere toch een betere optie?

Sparren geeft lucht

Een bedrijfswagen leasen is dus nog best tijdrovend. En laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk niet jouw corebusiness. Ook niet de baan waar je voor gekozen hebt. Je wil gewoon een nieuwe bedrijfswagen. Bij een vakantie uitzoeken is dat misschien anders, dan wil je misschien nog wel uren lang het internet afstruinen maar dat is dan in je vrije tijd. En ook dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een expert inschakelen is dus zeker als het om je bedrijf gaat, een goed idee.

Een bedrijfswagen adviseur doet meer

Een adviseur kent de klappen van de zweep. Deze kan je dus niet alleen helpen met hoeveel kilometers het beste is in jouw situatie maar ook of je beter voor een 3 jarig of 4 jarig contract kunt gaan of misschien juist wel korter. Welke bedrijfswagen het meest waardevast is of het zuinigst in gebruik, welk soort leasecontract voor jou en jouw situatie dus de beste oplossing is. Ga je voor een all-in of liever een financial lease. Hoe ziet de toekomst er uit, ga je over een tijdje meer bedrijfswagens leasen of wil je misschien wel een privé auto er bij?

Bedrijfswagen leasen: Welke leasevormen zijn er?

Ga je voor een financial lease dan is de auto na de termijn jouw eigendom maar moet je al het onderhoud wel zelf regelen en betalen. Ga je voor een operational lease dan is het bedrag per maand vast en weet je waar je aan toe bent. Alles kosten zijn dan meestal inbegrepen en je hoeft naast het bedrag alleen nog rekening te houden met de brandstof. Of ga je voor shortlease omdat je tijdelijk extra opdrachten en personeel hebt, of omdat je het eerst liever even wil uitproberen.

Wanneer moet je rekening houden met bijtelling en wanneer heb je recht op  fiscale voordelen? Zijn de rente- en afschrijvingskosten aftrekbaar? En wat heeft jouw bedrijfswagen of bus allemaal nodig? Heb je specifieke wensen in verband met jouw business en hoe gaat dat dan na het einde van de leasetermijn?

Een adviseur kan je bijstaan met al deze vragen en nog meer. Zo weet je na een gesprek waar je aan toe bent en wat voor jou de beste oplossing is. Wees eerlijk, dat klinkt toch beter dan uren lang lease deals vergelijken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.