Partnercontent

Er rijden op het moment ongeveer 30 miljoen bestelauto’s rond op de wegen van Europa. Bovendien wordt dit aantal alleen maar hoger. Logisch, want bestelwagens zijn belangrijke spelers in de logistieke keten. Ook jij als ondernemer moet hier mogelijk gebruik van maken voor je bedrijf. Het is dan natuurlijk van belang om minimaal een WA verzekering af te sluiten nadat je een bestelauto hebt gekocht. Heb je dit nog niet gedaan? De auto verzekeren kan dan uiteraard nog niet, maar het is wel verstandig om aan de onderstaande dingen te denken bij het kopen van een bestelwagen. 

Nieuw versus tweedehands 

Nieuwe bestelwagens zullen over het algemeen natuurlijk hogere specificaties hebben dan tweedehandswagens. Alsnog betekent niet dat je helemaal geen gebruikte bestelauto’s in een goede staat kunt vinden. Natuurlijk is dat alsnog wel mogelijk, al zou het kunnen dat je hiervoor goed moet zoeken. Voordat je dit moet doen, moet je eerst eigenlijk al onderzoek hebben uitgevoerd naar allerlei verschillende modellen. Door dit te doen kun je de bestelauto die jij graag wilt kopen identificeren, waardoor je vervolgens alleen nog maar hoeft te zoeken naar tweedehands auto’s van dit model in een goede staat. 

Financieringsopties

Wil je liever geen tweedehands bestelauto kopen maar juist liever een nieuw exemplaar? In principe is dat logisch, maar onthoud wel dat dit natuurlijk meer geld gaat kosten. Gelukkig zijn er manieren waarmee je ervoor kunt zorgen dat je niet direct een hoog bedrag hoeft neer te leggen voor de bestelwagen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van lease als financieringsoptie. Je betaalt dan natuurlijk per maand voor de auto. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om het voertuig te huren, al wordt dat op een gegeven moment wel erg duur. Sommige dealers bieden je bovendien de financieringsoptie aan om de bestelauto in termijnen te betalen. 

Return on investment

Het kopen van een bestelauto is natuurlijk een investering. Net zoals bij elke andere investering is het essentieel om ervoor te zorgen dat je tijdens de hele levensduur je geld uit het gekochte product haalt. Dit wordt ook wel return on investment genoemd of rendement op investering, kortweg ROI. Dit betekent eigenlijk dat je moet nadenken over hoe lang je de bestelwagen kunt gebruiken. Vervolgens integreer je de aankoop en looptijd in je bestaande bedrijfsmodel en strategiecijfers. Hierdoor kun je zien of de investering in een bestelauto in de toekomst ook nog winstgevend is. 

Routetype

Voordat je een bestelauto koopt moet je bovendien rekening houden met het soort routes waarvoor het gebruikt gaat worden. Dit is met name cruciaal als het gaat om het beoordelen van de wendbaarheid van bestelwagens. Gaat het over het algemeen met name om korte routes waarbij het voertuig door smalle straten moet rijden? Een hoge wendbaarheid is dan natuurlijk erg belangrijk, dus de kans is groot dat je dan liever voor een kleinere auto wilt kiezen. Gaat het juist om lange routes waarbij vooral op de snelweg gereden wordt? De weerbaarheid en grootte van de bestelwagen is dan minder belangrijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.