Partnercontent

Wanneer een auto op de balans van een onderneming staat is het volgens de Belastingdienst officieel een bedrijfsauto. Het is goed om te weten dat een particuliere verzekering geen schade dekt wanneer je een bedrijfsauto gebruikt. Wanneer je schade rijdt ben je niet verzekerd.

Gebruik je de bedrijfsauto voor een privéreis dan ben je wel verzekerd. Ga je bijvoorbeeld boodschappen halen dan kan je tijdens die rit schade oplopen aan je auto. Een zakelijke autoverzekering vergoedt in dat geval de schade. Zelfs wanneer dit op een zondagmiddag gebeurt. Zo zijn er misschien nog meer zaken die je nog niet wist over een bedrijfsautoverzekering. Lees hier waar je allemaal op moet letten.

Sluit minimaal een WA-dekking af

Het is wettelijk verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten. Dan krijg je schade vergoedt die jij met je bedrijfsauto aan anderen of iemand anders zijn spullen toebrengt. Wil je echter ook graag schade aan je eigen bedrijfsauto’s vergoed krijgen? Dan kan je kiezen uit de WA Beperkt Casco. Die verzekering dekt schades aan je eigen auto. Denk aan inbraak, brand- of ruitschade. Of je kan kiezen uit de allrisk bedrijfsautoverzekering daarbij maakt het niet uit wie of wat schuldig is aan de schade. Wanneer je de verzekering afsluit moet je controleren of er een verkeerrechtsbijstandsverzekering is afgesloten. Wanneer je problemen krijgt in het verkeer krijg je juridische hulp.

Aanvullende verzekeringen

Heb je schade aan lading dan is die niet standaard meeverzekerd. Bij de meeste verzekeraars is het wel mogelijk om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Met een transportverzekering zijn de spullen die je bedrijfsmatig vervoert verzekerd. Dat kan gereedschap zijn wat je gebruikt tijdens je werkzaamheden of producten die je bezorgt of opgehaald hebt bij een klant.

Nog een voorbeeld van een aanvullende verzekering is de Draagbare Elektronische Hulpmiddelenverzekering. Met zo’n verzekering ben je verzekerd tegen beschadigingen aan je laptop of smartphone. Ook wanneer je in de trein of in het vliegtuig zit. Verder is het bij veel verzekeraars mogelijk om te kiezen voor een inzittendenverzekering voor medewerkers. Hierbij zijn de inzittenden verzekerd voor materiële schade en letselschade.

Hoogte premie

Uiteraard ga je wanneer je op zoek bent naar een goede verzekering kijken op vergelijkingsites. Een autoverzekering vergelijken is altijd een goed idee, maar kijk daarnaast naar hoe het zit met de btw. Kan je die verrekenen? Zo ja, dan kan je de bedrijfsauto exclusief btw verzekeren. Hierdoor daalt het te verzekeren bedrag en daarmee de premie.

Dat is fijn, want een zakelijke autoverzekering is meestal een stuk duurder dan een particuliere verzekering. Dat komt omdat je met een bedrijfsauto’s meer kilometers rijdt en er vaak sprake is van meerder bestuurders. Bovendien wordt er veel gereden op drukke en gevaarlijke tijdstippen waardoor de kans op schade groter is. Vandaar dat verzekeraars meestal een hogere premie rekenen.

Je kan op je premie besparen door een stukje eigen risico in te bouwen. Wees er verder van bewust dat de hoogte van de premie afhankelijk is van je leeftijd. Voor jonge bestuurders en oudere bestuurders is de premie hoger. Ook hangt de premie af van het aantal jaren dat je schadevrij rijdt. Bij de meeste verzekeraars kan je profiteren van een no-claim korting.

Kies niet de goedkoopste

Ga niet meteen voor de allergoedkoopste verzekering met de laagste premie, maar vergelijk uitgebreid de dekkingen van verschillende verzekeraars. Je kan tegenwoordig online een autoverzekering afsluiten, maar indien je dat niet je voorkeur heeft kan je ook een assuradeur bezoeken. Hij of zij kan je nog meer informatie vertellen waardoor je wellicht gemakkelijker een keuze kan maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.