Partnercontent

Wanneer ben jij eigenaar van een lease auto?

Wist je dat je een lease auto, na het aflopen van het contract, kunt kopen? Dit is een aantrekkelijke mogelijkheid om voor te gaan aan het einde van een autoleasecontract. Je koopt in principe je eigen gebruikte auto waar je bekend mee bent, maar dan voor een prijs die via het contract door de leasemaatschappij is vastgesteld. Ideaal als je zeer tevreden bent met de auto en niet langer meer afhankelijk wilt zijn van het contract bij de leasemaatschappij. Wat de grootste voordelen zijn van het kopen van een eigen lease auto, lees je in dit artikel!

Ideaal als je meer of minder kilometers rijdt dan toe is gestaan

Als er een contract wordt opgesteld, dan wordt vaak benoemd hoeveel kilometers er per jaar mogen worden gereden met de auto. Als je eroverheen gaat, ben je in veel gevallen geld verschuldigd. Zit je eronder, dan kan het zomaar zo zijn dat je geld bij moet leggen. Door een lease auto te kopen, is dit probleem definitief verleden tijd. En dat is wel zo fijn als je bijvoorbeeld meer en meer klanten krijgt die je op locatie wilt ontvangen of bezoeken.

De auto is meer waard dan de uitkoopsom

Het kan ook zo zijn dat je auto in de loop van de tijd juist in waarde gaat stijgen. Denk hierbij aan het customizen van de auto of het toevoegen van leuke gadgets. Al met al is het natuurlijk erg zonde dat je niets van dit geld gaat terugzien. Op het moment dat de auto meer waard gaat zijn dan de uitkoopsom, is het zeker het overwegen waard om een lease auto te kopen na de financial lease.

Bereken van tevoren de kosten en de loopduur van financial lease

Een auto leasen is natuurlijk een erg goede optie om als ondernemer mee te starten. Je leert hierdoor je nieuwe auto beter kennen, je bent een vast bedrag aan kosten kwijt en het kan fiscaal ook nog eens aantrekkelijk zijn voor je onderneming. Hierdoor is het al snel mogelijk om in jouw droomauto te rijden. Ben je benieuwd wat de kosten nu precies zullen zijn voor jouw bedrijf? Kies in dat geval voor financial lease berekenen via het internet. Je krijgt hierdoor in een oogopslag te zien wat voor kosten je iedere maand kwijt bent voor jouw droomauto. En dat is wel zo handig, want je hebt het al druk genoeg met je eigen onderneming.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.