Partnercontent

De Belastingdienst geeft de verplichting om als bedrijf de gemaakte kilometers bij te houden. Het is dus verstandig om hier een goed en duidelijk overzicht van te hebben, op een plek die je niet snel kunt kwijtraken. Je hebt waarschijnlijk al genoeg werk in je handen, en wilt niet alleen maar met administratieve zaken bezig zijn. Routevision is een bedrijf dat jouw bedrijf een oplossing biedt met betrekking tot rittenregistratie. Een geautomatiseerde rittenregistratie zoals RouteVision kan hierbij een mooie oplossing zijn zodat je weer verder kunt focussen op de klant en het verbeteren van je bedrijf bijvoorbeeld. Bekijk de website voor meer info.  

Waarom is een rittenregistratie nodig?

Een rittenregistratie is een handeling die gecontroleerd wordt door de Belastingdienst. Het is bedoeld voor bedrijven die kilometers maken voor zakelijke doeleinden. Je kunt met de registratie aantonen dat je niet meer dan 500 kilometer per jaarbasis hebt gereden voor privégebruik. Het registreren van de ritten is bedoeld om bijtelling te voorkomen. Dit is voornamelijk bedoeld als er wordt gereden in de auto van de zaak. Als er gebruik wordt gemaakt van een privéauto voor ook zakelijke doeleinden, dan is het in sommige gevallen mogelijk deze kosten voor een deel terug te krijgen van de Belastingdienst.

Wat is bijtelling?

Iedereen die gebruik maakt van een bedrijfsauto moet een bijtelling betalen. Het is dus eigenlijk gewoon belasting wat je voor de auto betaald. Dit kun je echter terugkrijgen van de Belastingdienst of helemaal niet hoeven te berekenen onder bepaalde voorwaarden. Zoals eerder aangegeven hoef je het niet te verrekenen als je minder dan 500 km per jaar rijdt voor privégebruik. Ben je een werknemer? Dan is het zo dat je hier dan geen zorgen over hoeft te maken, je werkgever hoort dit te betalen. Een bedrijfsauto kan zowel zelf gekocht worden als een leaseauto zijn. Dit is ook een veelgemaakte keuze van ondernemers, om niet in één keer te hoeven te betalen.

Rittenregistratie voor ZZP’ers

Je hoeft geen enorm bedrijf te hebben dat al 20 jaar bestaat om een rittenregistratie in te vullen voor de Belastingdienst. Dit moet je namelijk gewoon altijd doen als je gebruik maakt van een bedrijfsauto voor het woon-werk verkeer. Het woon-werk verkeer houdt de route in vanaf je eigen woonadres tot aan je vaste werkplek. Misschien werk je als ZZP’er veel thuis en gebruik je de zakelijke auto meer voor privé. In dat geval moet je ook aan de Belastingdienst kunnen laten zien dat je er niet meer dan 500 kilometer op jaarbasis mee rijdt. Als dat wel zo is, dan heb je kans op bijbetaling.

Rittenregistratie voor MKB en grootbedrijf

Stel, je bent een niet enorm groot bedrijf, maar hebt al wel meerdere medewerkers en rijdt heen en weer voor klanten, meetings, noem maar op. Ook jij als MKB moet hierop gaan letten en de registratie bijhouden. Het zou zonde zijn als je misloopt geld terug te krijgen van de fiscus. Als grootbedrijf heb je natuurlijk nog meer je handen vol aan taken en verantwoordelijkheden, maar heb je als het goed is ook personeel dat de administratie bijhoudt. Toch kun je ook werk van deze werknemers uit handen laten nemen en ze laten focussen op andere taken door het gebruik van RouteVision.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.