Partnercontent

Het hebben van een bestelauto is voor veel bedrijven een noodzaak. Deze vrachtwagen kan immers gebruikt worden voor het vervoeren van apparaten en andere spullen, wat voor veel ondernemingen nodig is. Overweeg je om een vrachtauto te kopen voor je bedrijf? Je zult dan een forse investering moeten doen, waardoor veel ondernemers ervoor kiezen om juist een bestelwagen te leasen. Een vrachtwagen leasen wordt dan ook steeds populairder, wat zeker met de voordelen die we in dit artikel benoemen te maken heeft. 

Betaalbaarder 

Een bakwagen leasen wordt door menig ondernemer gedaan omdat hiervoor geen enorme kapitaaluitgave in één keer nodig is. Leasing brengt bovendien geen verborgen kosten met zich mee, wat bij het kopen van een vrachtwagen wel regelmatig het geval is. Hierbij kun je denken aan het onderhoud, de belastingen, de verzekeringen, et cetera. Als ondernemer die een vrachtwagen wilt kopen, moet je dus hoge initiële kosten maken en daarna nog meer kosten maken. Bij een bakwagen leasen is dit niet het geval, je weet precies wat je maandelijks moet betalen aan de leasemaatschappij. Dit maakt het afsluiten van een leasecontract betaalbaarder dan de aanschaf van een bestelauto!

24/7 pechhulp

Je vrachtwagen wordt onderhouden door de leasemaatschappij, maar dat betekent uiteraard niet dat de bestelauto niet ineens kapot kan gaan. Elke voertuigeigenaar weet dat dit een mogelijkheid is, maar als je de bakwagen leaset, ben je hier goed op voorbereid. Je krijgt bij het afsluiten van een leasecontract namelijk vaak 24/7 pechhulp. Een ervaren monteur staat dus altijd stand-by voor als je leasevrachtwagen gerepareerd moet worden.

Minder onderhouds- en reparatiekosten

Dat je 24/7 pechhulp krijgt bij het afsluiten van een contract voor het leasen van een vrachtwagen is al fantastisch, maar het wordt nog mooier als je je realiseert dat je minder onderhouds- en reparatiekosten hebt. De onderhoudskosten moeten namelijk betaald worden door de leasemaatschappij, wat ook vaak voor reparatiekosten geldt. Hierdoor kun je als ondernemer flink wat centen besparen als je een bestelauto leaset in plaats van koopt. 

Meer flexibiliteit

Over het algemeen hoef je niet bij het leasen van een bestelauto geen aanbetaling te doen. Dit zorgt ervoor dat het leasen van een vrachtauto ook flexibeler is dan het kopen van een bakwagen. Bovendien lever je het leasevoertuig in na afloop van je leaselooptijd, wat je opnieuw meer flexibiliteit geeft. Bovendien omvatten de voorwaarden van een lease een vaste, consistente betaling, wat je financiën flexibeler kan maken omdat er kapitaal vrijkomt. Dit kun je voor andere dingen gebruiken als ondernemer.

Geen afschrijvingskosten

Bestelauto’s dalen net als auto’s voor particulieren in waarde door afschrijving. Als je een vrachtwagen hebt gekocht, zul je hier helaas last van krijgen. Dit is gelukkig niet het geval bij een leasecontract! Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken over afschrijvingskosten, dus het vermogen van je bedrijf zal ook niet verminderd worden door de afschrijvingskosten. Bovendien verschijnt dit niet op je balans, puur doordat je gekozen hebt voor het leasen van een bestelwagen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.