Partnercontent

Wanneer je de weg op gaat wil je dat jouw bestelauto goed verzekerd is. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Wil je weten welke autoverzekeringen er zijn en welke je het beste voor jouw bestelauto kunt afsluiten? In dit artikel leggen we de verschillen tussen autoverzekeringen uit en hoe je een verzekering kunt afsluiten.

Een autoverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

Iedereen die een auto rijdt in Nederland is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is dan het makkelijkste om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste dekking hebt en dat je niet teveel betaalt. Een autoverzekering vergelijk je eenvoudig online. Zo weet je meteen welke opties er zijn en welke verzekeringen daarbij passen.

Bepaal je dekking; WA, WA-plus of allrisk

De één rijdt in zijn auto alsof het een botsauto is, terwijl de ander juist heel zuinig is op zijn stalen ros. Voor iedere type rijder is er wel een autoverzekering te vinden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van jouw auto welke verzekering hierbij past. Heb jij bijvoorbeeld een tweedehands bestelbus gekocht die al heel veel kilometers op de teller heeft staan? En verwacht je deze bestelbus binnen een paar jaar te gaan vervangen voor een nieuwe? Dan is een WA-verzekering wellicht voldoende voor jou. Heb je echter een gloednieuwe bestelbus gekocht en wil je deze zo goed mogelijk verzekeren? Dan past een allriskverzekering het beste bij jou. Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering; WA, WA-plus en allrisk. Op Diks.nl kun je deze verzekeringen vergelijken en ook direct afsluiten.

WA-verzekering afsluiten

Een WA-verzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Wanneer je deze verzekering afsluit ben je verzekerd voor schade die jij toebrengt aan andere motorvoertuigen. Dit is de goedkoopste verzekering die je af kunt sluiten voor een auto, en is wat iedere autobestuurder minimaal als verzekering dient af te sluiten voor hij of zij de weg op gaat. Deze verzekering vergoedt schade die is aangericht bij anderen, maar niet de schade die is ontstaan aan het eigen voertuig.

WA-plus verzekering afsluiten

Een WA-plus verzekering (beperkt casco) is een verzekering die zowel schade aan het andere voertuig als aan het eigen voertuig dekt. Hier hangen wel bepaalde voorwaarden aan vast. De voorwaarden houden in dat de schade aan het eigen voertuig alleen gedekt wordt wanneer de schade is veroorzaakt door extreme weersomstandigheden, een aanrijding met een dier of wanneer het ruitschade betreft. Met een WA-plus verzekering ben je ook verzekerd voor diefstal en inbraak in je auto en brand- en stormschade.

Allrisk verzekering afsluiten

Een allriskverzekering is een WA en Cascoverzekering ineen. Dit is de meest volledige verzekering die je kunt afsluiten voor je auto. Hierbij is schade aan andere voertuigen, diefstal en inbraak, ruitschade en schade aan de eigen auto volledig verzekerd. Ook brand- en stormschade en vandalisme zijn verzekerd. Met deze verzekering ben je uitgebreid verzekerd voor schade en ongevallen. Dit is het duurste type autoverzekering maar heeft wel de beste dekking.

Sluit online jouw autoverzekering af

Heb je meer advies nodig over online jouw verzekering afsluiten of wil je meerdere verzekeraars  met elkaar vergelijken in prijs en kwaliteit? Op Diks.nl vind je alle aanbieders voor autoverzekeringen in één overzicht online. Heb je vragen, dan kun je die stellen via e-mail, telefoon, chat of whatsapp. Als je online jouw verzekering afsluit krijg je jouw nieuwe polisblad binnen enkele dagen in in jouw inbox. Zo wordt online een autoverzekering afsluiten wel heel gemakkelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.