Partnercontent

Bestuurders en eigenaars moeten verschillende dingen in gedachten houden met betrekking tot elektrische voertuigen, want er spelen veel factoren mee. Om er zeker van te zijn dat je je auto kunt opladen, moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een oplaadkaart hebt. 

Maar wat moet je doen als je je kaart niet kunt vinden? Laten we eens kijken naar de procedures die je moet doorlopen om een nieuwe te krijgen.

5 Stappen die je moet nemen als je je laadpas verliest

Als je je laadpas kwijtraakt, kun je een paar acties ondernemen om er weer toegang toe te krijgen. Informeer eerst bij de gevonden voorwerpen in jouw buurt. Ze hebben misschien een gevonden voorwerpenafdeling waar je je kaart kunt ophalen.

Ten tweede neem je contact op met de maatschappij die je laadpas heeft uitgegeven. Het is mogelijk dat ze de oude kaart kunnen annuleren en je er een nieuwe voor in de plaats geven. 

Ten derde kun je, als je een smartphone bezit, een applicatie voor een oplaadkaart downloaden. Met deze applicaties kun je oplaadstations in de omgeving vinden en met je creditcard betalen.

Vergeet tenslotte niet tijd te nemen om tot rust te komen. Zelfs als je je laadpas kwijtraakt, is er nog hoop. Je kunt in een mum van tijd weer op weg, als je van tevoren een beetje aan planning en voorbereiding doet.

Ook een tip is om je eigen laadpaal te laten plaatsen

Bij een laadpaal laten plaatsen, weet je altijd zeker dat je geen laadpas meer nodig zult hebben. Erg handig!

Je elektrische voertuig (EV) kan bij een station op de eenvoudigste manier opgeladen worden, door de “tap to charge” functie te gebruiken. Het dragen van een kaart is niet altijd nodig, want alles wat je nodig hebt is je profiel en je telefoon om de dienst te gebruiken. Download de beschikbare app, die zowel voor de iPhone als voor de Android beschikbaar is en registreer je of meld je aan.

Nadat je een nieuwe laadpas hebt aangevraagd

Nadat je een nieuwe laadpas hebt aangevraagd, is het over het algemeen nodig om je kaart te activeren door in te loggen in je account. Om je laadpassen en kaarten te beheren, ga je naar “Mijn account” op je profiel van de aanbieder van de beste laadpas voor ondernemers als je een ondernemer bent en kies je die optie.

Als je je oplaadkaart voor elektrische voertuigen niet kunt vinden, maak je dan geen zorgen; je hebt een paar mogelijkheden om een nieuwe te krijgen. Ten eerste neem je contact op met de kaartmaatschappij en vraag je om een vervanging. Ten tweede, als je je kaart online registreerde, kun je op je account inloggen en de kaart opnieuw naar je huis laten verzenden. Tenslotte kun je een oplaadstation voor elektrische voertuigen bezoeken en een tijdelijke kaart te vragen. Wat je keuze ook is, we hopen dat je snel weer met een volle batterij op weg kunt!

Meer mensen zijn bereid over hun bedenkingen heen te stappen en een elektrisch voertuig te testen, nu er feedback beschikbaar is van EV bezitters die beweren dat ze nog nooit zonder stroom hebben gezeten of moeilijkheden hebben gehad bij het vinden van een oplaadstation. Berichten over onderhoudsvrije voertuigen die uiteindelijk veel minder kosten dan hun tegenhangers die op benzine rijden, hebben de belangstelling van nieuwe kopers gewekt.

In werkelijkheid is één van de belangrijkste factoren die de keuze van de klant voor EV’s beïnvloeden, de lagere kosten op de


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.