Partnercontent

Zakelijk een occasion leasen

Bij een ‘auto van de zaak’ denk je meestal meteen aan luxe-uitvoeringen van auto’s die je spiksplinternieuw in ontvangst neemt. Ze zijn afgestemd op de wensen van de gebruiker en ook al duurt het even voor de auto klaar is voor gebruik, erin wegrijden als eerste gebruiker is dat wachten meer dan waard. Toch is het leasen van een occasion helemaal geen gekke keuze. En dan niet alleen voor privégebruik: juist ook voor zakelijk gebruik kun je bij een occasion leasemaatschappij terecht. Hoe werkt het zakelijk leasen van een occasion?

In opkomst

Het leasen van een occasion neemt toe in populariteit. Er zitten dan ook een aantal voordelen aan ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto. Occasions bij leasemaatschappijen zoals Private lease used zijn jonge, goed onderhouden auto’s die eerder als leaseauto zijn gebruikt of ingeruild zijn door een particulier. Wanneer je een occasion leaset, is dit voor een aanzienlijk lager maandbedrag dan bij een nieuwe auto. De auto staat snel voor je klaar, en vaak kun je ook kiezen voor een kortere looptijd; gunstig wanneer je nog geen zicht hebt op je financiële situatie in de toekomst.

De occasions zijn dan wel niet op jouw specifieke wensen af te stemmen, toch is er een ruime keuze in merken en modellen. Denk bijvoorbeeld eens aan een Opel lease occasion. Niet alleen zijn occasions geschikt voor private leasen, ook voor zakelijk rijden kun je heel goed met een occasion leasecontract uit de voeten.

Slim zakelijk rijden

Wanneer je een occasion zakelijk leaset, kun je dit zien als het huren van een auto voor een bepaalde, vastgelegde termijn. Net als bij andere leasecontracten zitten kosten voor onderhoud, banden, reparaties, motorrijtuigenbelasting en verzekeringen bij dit bedrag inbegrepen. Omdat de auto niet helemaal nieuw is, is het maandbedrag lager. Het geld wat je hiermee bespaart, kun je dus weer in je onderneming investeren. En nog een fijne bijkomstigheid: ook bij het leasen van een occasion bouw je gewoon schadevrije jaren op.

Hoe werkt het?

Het leasen van een occasion voor zakelijk gebruik spreekt eigenlijk vanzelf en is in een paar handelingen gebeurd. Je begint met het zoeken naar een auto die aan je wensen voldoet. Heb je die gevonden, dan vraag je een offerte aan bij het leasebedrijf. Wanneer de opgestelde offerte je bevalt, kun je deze ondertekenen en ben je klaar voor het leasen van de auto!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.