Partnercontent

Zakelijke autoverzekering afsluiten? 3 tips!

Ben je ondernemer en rijd je in een bestelbus? Dan gebruik je deze waarschijnlijk vooral voor zakelijke doeleinden. Daarom sluit je een zakelijke autoverzekering af voor zo’n voertuig. Als je nog niet eerder een auto zakelijk verzekerd hebt, weet je waarschijnlijk niet precies hoe je dit aanpakt. Mogelijk begin je jouw zoektocht op het internet. Hier vind je talloze zakelijke autoverzekeringen. Sommige mensen sluiten een verzekering af bij de eerste de beste aanbieder die zij tegenkomen. Dit is een optie, maar verstandig is het niet. Waarom niet? Omdat je mogelijk een verkeerde keuze maakt. Om jou te helpen dit te voorkomen, zetten we hier 3 tips voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering op een rijtje.

1. Verdiep je in de mogelijkheden
Het is geen goed idee om een zakelijke verzekering auto af te sluiten als je niet weet wat de opties zijn. Sommige mensen denken dat er slechts één zakelijke autoverzekering is, maar dat is een misvatting. Net als voor personenauto’s geldt namelijk ook voor bedrijfsauto’s dat je uit verschillende verzekeringen kunt kiezen. We zetten de opties hieronder op een rijtje en lichten ze kort toe:

WA: je bent enkel verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Met deze dekking wordt schade die je met jouw bedrijfsauto aanricht bij anderen vergoed.

– WA + Beperkt Casco:
naast schade aan spullen van anderen wordt ook schade aan jouw auto verzekerd. Het gaat in dit geval om schade door onder meer inbraak, diefstal, joyriding, storm en hagel. Ook ruitschade valt binnen de dekking van deze zakelijk autoverzekering.

– WA + Volledig Casco:
meest uitgebreide zakelijke autoverzekering. Naast schade die je aanricht aan (spullen van) anderen wordt ook schade aan jouw eigen auto verzekerd. Het gaat hier niet alleen om schade door inbraak, diefstal, joyriding, storm en hagel, maar ook door schade na een aanrijding. Vandaar dat WA + Volledig Casco in de volksmond ook wel een allrisk zakelijke autoverzekering genoemd wordt.

2. Vergelijk voordat je knopen doorhakt
Nu je weet wat de verschillende opties zijn, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte verzekeraar. Je ontdekt waarschijnlijk al snel dat er talloze partijen zijn waarbij je een zakelijke autoverzekering af kunt sluiten. Dit maakt het er niet makkelijker op. Kies niet willekeurig een verzekeraar uit, maar vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar. Dit kan door de sites van verschillende verzekeraars te bezoeken, maar je kunt ook een vergelijkingssite gebruiken. Voordeel van zo’n site is dat je binnen een paar tellen een overzicht krijgt van verzekeraars die aan jouw eisen voldoen. Het vinden van een geschikte zakelijke autoverzekering kost je hierdoor aanzienlijk minder tijd dan wanneer je een voor een de sites van verzekeraars afstruint.

3. Laat je niet te veel leiden door de prijs
Gebruik je een vergelijkingssite om zakelijke autoverzekeringen te vergelijken? Dan zie je vaak direct hoeveel premie je bij de verschillende verzekeraars betaalt. Hierdoor wordt het jou snel duidelijk wat de goedkoopste zakelijke autoverzekering is. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen om jouw bedrijfsauto te verzekeren. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar de goedkoopste optie.

Toch raden wij jou niet aan je te veel te laten leiden door de prijs. Een goedkope zakelijke autoverzekering is mooi, maar uiteindelijk draait het allemaal om de manier waarop je verzekerd bent. Verdiep je daarom ook in de voorwaarden van de verzekering. Je weet in dat geval precies wat er wel en niet binnen de dekking valt. Hierdoor voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.