Partnercontent

Over het algemeen gaat de accu van een auto vier tot vijf jaar mee. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar gemiddeld moet je aan deze technische levensduur denken. Je zult merken dat de accu toe is aan vervanging als het steeds lastiger wordt om stroom vast te houden en te leveren. Als dit het geval is dan is het natuurlijk wel handig om te weten welke accu jouw bestelauto nodig heeft. Het aanschaffen van de verkeerde accu kan namelijk alleen maar voor problemen zorgen. Gelukkig kun je met behulp een auto accu kentekenchecker ervoor zorgen dat je de juiste accu koopt voor je bestelwagen. Daarover kun je in dit artikel meer lezen.

Vier stappen

Als je niet precies weet welk exemplaar je moet kopen van alle mogelijke Varta accu’s dan kun je dit dus gelukkig gewoon uitzoeken. Zo zou je het type accu kunnen vinden op de gebruiksaanwijzing, maar helaas valt dit niet altijd even goed te lezen. Daarom zou je ook vier stappen kunnen doorlopen. Door middel van dit proces kun je alsnog precies weten wat voor accu je aan moet schaffen. Hieronder kun je meer lezen over deze vier stappen:

  1. Start/stop systeem: Als je bestelauto een start/stop systeem heeft dan kun je alleen gebruik maken van accu’s met een start/stop logo.
  2. Capaciteit: Daarnaast moet de capaciteit van de accu gelijk zijn met het huidige exemplaar. Een hogere capaciteit is overigens ook een optie, maar dan moet de accu wel goed passen.
  3. Afmetingen: Het is bovendien zeker verstandig om de afmetingen van de accu die je op het oog hebt te vergelijken met de afmetingen van je huidige exemplaar. De afmetingen moeten namelijk beslist overeenkomen.
  4. Lay-out: Ook is het van belang om de oriëntatie van de + pool te controleren. Deze zal aangesloten moeten worden op de rode kabel van je auto.

Kentekenchecker

Met behulp van de eerder genoemde vier stappen is het normaal gesproken dus zeker mogelijk om uit te zoeken welke accu je zou moeten kopen als je huidige exemplaar vervangen moet worden in je bestelauto. Toch zou het kunnen dat dit niet altijd even goed lukt, bijvoorbeeld doordat je niet alle benodigde informatie bij de hand hebt. Als dit het geval is dan is het verstandig om gebruik te maken van een kentekenchecker. Dit is een heel eenvoudig proces. Je hoeft namelijk alleen het kenteken van bestelwagen in te vullen, waarna je zult zien welke auto accu je nodig hebt. Natuurlijk heb je hiervoor wel het kenteken van je bestelauto nodig. Weet je dit niet uit je hoofd? Je kunt dan ook het merk en type bestelwagen selecteren om de benodigde auto accu te vinden. 

Beste auto accu

Je weet dus inmiddels welke type auto accu je nodig hebt met behulp van de vier stappen of de kentekenchecker, maar dit houdt nog niet in dat je ook precies weet welke accu het beste is voor je bestelauto. Er zijn namelijk diverse merken en varianten verkrijgbaar op de markt. Zo kun je denken aan een accu van het eerder genoemde Varta, maar een exemplaar van het merk Bosch doet het ook altijd goed. Dit zijn zonder twijfel kwalitatieve accu’s. Om erachter te komen welke auto accu het beste is voor jouw bestelwagen moet je kijken naar het merk, maar ook naar de accucapaciteit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.