Partnercontent

Ben je de trotse bezitter van een auto? Dan doe je er verstandig aan om kritisch naar je autoverzekering(en) te kijken. Welke autoverzekering heb je op dit moment lopen? En sluit deze verzekering nog op de auto en op je wensen aan? Door voor een andere verzekering te kiezen, kun je mogelijk het nodige geld besparen.

Bij een autoverzekering denk je wellicht niet direct aan pechhulp. Dit is echter wel één van de meest interessante verzekeringen die je af kunt sluiten. Op het moment dat je pech onderweg hebt, wil je immers zo snel mogelijk geholpen worden. Dát krijg je voor elkaar door een pechhulpverzekering af te sluiten.

Pechhulpverzekering

Met een pechhulpverzekering ben je van veel gemak verzekerd. Zodra je met je auto langs de kant van de weg staat, kun je je verzekeraar inschakelen. De verzekeraar zorgt er voor dat je vervolgens snel en vakkundig geholpen wordt.

Belangrijk bijkomend voordeel is dat je ook tegen hoge kosten beschermd bent. Op het moment dat je auto afgesleept moet worden, brengt dit hoge kosten met zich mee. Met een goede pechhulpverzekering zijn ook die kosten gedekt. Wel zo prettig, niet waar?

Inzittendenverzekering

Heb je nou een ernstiger ongeluk met je auto gehad? Dan komt een pechhulpverzekering uiteraard ook goed van pas. Maar, andere soorten autoverzekeringen bieden in dit geval ook uitkomst. Het meest typerende voorbeeld hiervan is een inzittendenverzekering.

Ben jij of één van je passagiers gewond raakt door een auto-ongeluk? Dan krijg je ongetwijfeld met de nodige kosten te maken. Denk hierbij aan revalidatiekosten, maar ook aan gederfde inkomsten. Tegen dergelijke risico’s ben je met een inzittendenverzekering goed beschermd.

Een inzittendenverzekering kun je niet als een losse verzekering afsluiten. Het is namelijk een verzekering die een uitbreiding op je ‘standaard’ autoverzekering vormt.

Kijk wel heel goed naar de exacte dekking van de inzittendenverzekering. De exacte voorwaarden verschillen namelijk van verzekeraar tot verzekeraar. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is deze verzekering in ieder geval in veel landen geldig.

Autoverzekering

Kom je met pech langs de weg te staan? Of heb je een ongeval gehad? In beide gevallen moet je mogelijk een beroep doen op je autoverzekering. Het soort autoverzekering dat je afgesloten hebt, speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol. Heb je een goedkope WA autoverzekering afgesloten? Dan hoef je op niet al te veel steun te rekenen. Dit is bij een all risk autoverzekering echter wel anders.

Kijk daarom kritisch even naar de autoverzekering die je afgesloten hebt. Heb je toevallig ook nog een scooter, camper of ander vervoersmiddel staan? Kijk dan ook goed naar respectievelijk de scooterverzekering en camperverzekering. Als je met zo’n voertuig pech onderweg hebt, wil je immers ook goed geholpen worden én gedekt zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.