Nieuws

Unilever opende het Innovation Centre in Wageningen in december 2019—waar Hollander Techniek, partner van EVBox, 63 EVBox BusinessLine laadstations (61 dubbele, twee enkele) installeerde, waardoor de parkeergarage nu 124 plekken heeft waar werknemers van Unilever met 11 kW kunnen laden.

Afgelopen december werd het Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen geopend—tegelijkertijd werd de parkeergarage geëlektrificeerd. Om het voor werknemers en bezoekers mogelijk te maken om tijdens het parkeren hun elektrische auto’s op te laden, nam Unilever contact op met Hollander Techniek, partner van EVBox, die alle mechanische en elektrische installaties voor het Innovation Centre op zich nam.

Hollander Techniek, een technische integrator voor onder andere nuts- en retailbedrijven, koos de EVBox BusinessLine om te plaatsen bij Unilever. Het slimme ontwerp van de BusinessLine zorgt ervoor dat twee contacten gezamenlijk 22 kW kunnen leveren. Samen met de ‘Load Balancing’-technologie waren dit de twee voornaamste redenen om te kiezen voor BusinessLine laadstations, die besteld zijn via Technische Unie.

“Ons projectteam koos EVBox als leverancier voor laadstations, omdat het slimme productdesign twee contacten in één enkele unit heeft en ook gebruikmaakt van Load Balancing. Op deze manier kan Unilever zijn laadnetwerk in de toekomst gemakkelijk uitbreiden. De EVBox BusinessLine was daarom de efficiëntste oplossing in combinatie met de lay-out van de parkeerplekken van Unilever’s Innovation Centre”, aldus Tim van Stipriaan, Engineering Consultant voor elektrische installaties bij Hollander Techniek

Dankzij de slimme laadoplossingen van EVBox kan Unilever het huidige laadnetwerk uitbreiden door gebruik te maken van Load Balancing—dat de stroom verdeelt op basis van de beschikbare stroom op locatie. In het Unilever Innovation Centre in Wageningen werken momenteel zo’n 450 werknemers, die allemaal de optie hebben om een zakelijke elektrische auto te leasen. Om voorop te blijven lopen in de energietransitie, heeft Unilever besloten om 124 van de 533 parkeerplekken van stroom te voorzien (tot 11 kW per plek).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.