Nieuws

420 e-Crafters voor Chronopost

Volkswagen Bedrijfswagens is blij want het heeft de tot nu toe grootste order geboekt voor haar elektrische bestelauto e-Crafter.  Het Franse Chronopost, een bedrijf in city logistics en dochter van La Poste, is de gelukkige. Topman Martin Piechowski zette de handtekening onder het contract, samen met Heinz-Jürgen Löw, topman van VW Bedrijfswagens.

Löw onderstreepte het belang van deze order voor Volkswagen: “Dit is de grootste e-Crafter-order van een fleetowner tot nu toe en het is weer een belangrijke stap in de richting van duurzame vervoersoplossingen voor stadscentra. We willen Chronopost bedanken voor het vertrouwen dat ze in onze voertuigen stellen om zo de last mile emissievrij af te leggen.” Volkswagen ziet in de e-Crafter een sleutel om de grootschalige omschakeling naar zero-emission transporters veel meer te maken dan alleen een utopische visie. Löw voegde eraan toe dat de e-Crafter nu ook een kans zou krijgen om zich te bewijzen in de zware alledaagse wereld van de stadslogistiek.

Löw (links) en Piechowski met een wat groot uitgevallen sleutel

Chronopost zet zich al jaren in voor een schone stadslogistiek. Sinds september 2019 levert Chronopost goederen aan klanten in heel Parijs met een vloot van 100 procent voertuigen met alternatieve brandstoffen. Tegen juni 2020 zal de dienst worden uitgebreid naar meer dan 18 steden in Frankrijk.

“De introductie van een vloot van 100 procent schone voertuigen voor leveringen in het stedelijke gebied is een verplichting en een sterke investering in de toekomst. Elektrische voertuigen zoals de e-Crafter die we hebben gekozen, hebben nu voldoende autonomie om op grote schaal in heel Frankrijk te worden gebruikt en om de levering van de laatste mijl te garanderen, waardoor logistieke diensten naar de steden worden gebracht zonder de leefomgeving van de plaatselijke bewoners te verstoren”, aldus Piechowski.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.