Nieuws

De regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie wil in twee jaar tijd 65 miljoen euro besteden aan een sloopregeling voor oude bestelauto’s. Het is een van de maatregelen rond mobiliteit in het coalitie-akkoord. EVO en TLN vinden het bedrag voor de sloopregeling te laag.

Naar verluidt zouden eigenaren van een vervuilende bestelauto volgens de plannen 750 euro terugkrijgen als ze een schoon, nieuw exemplaar aanschaffen.

In het akkoord staat ook dat infrastructuurprojecten in weg- en waterbouw naar voren worden gehaald, een investering van ongeveer 600 miljoen euro.

In totaal willen CDA, PvdA en ChristenUnie 6 miljard euro investeren in de economie om zo de recessie te bestrijden.

EVO en TLN maken zich zorgen over het lage bedrag dat het kabinet uittrekt voor een slooppremie voor bestelauto’s. “We moeten de plannen nog nader bestuderen, maar naar het er nu uitziet komt er een slooppremie van 750 euro per bestelauto. Daarmee zijn ondernemers echt niet geholpen. Sterker nog, met zo’n lage premie kan de ondernemer de auto voor meer geld verkopen. De organisaties willen dat de Tweede Kamer het kabinet oproept om met een hogere premie te komen.”
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.