Nieuws

Akkoord over eenvoudige rittenregistratie

De rittenregistratie is voor veel bedrijven en hun werknemers een grote administratieve last, die vaak ook als overbodig wordt gezien. Na gesprekken met de Belastingdienst is EVO er in geslaagd om de registratie te versimpelen. De registratie zelf blijft nodig, maar niet alle informatie moet op het registratieformulier zijn vermeld. Het mag ook blijken uit de administratie van het bedrijf.

 

Als een werknemer hiervan gebruik wil maken, heeft hij de medewerking met het bedrijf dus nodig. Beide partijen moeten afspraken maken en die ook schriftelijk vastleggen. Het model van zo’n afspraak is opgesteld door de Belastingdienst en te downloaden via de EVO Kennisbank. Daarop is ook meer te lezen over de bijtelling zoals deze geldt voor 2009.

EVO houdt op 29 januari voor haar leden een bijeenkomst over autobelastingen in 2009. Naast de vereenvoudigde rittenregistratie wordt gesproken over de heffing van de bpm die helemaal op de schop gaat. De bpm wordt in de toekomst vervangen door de mobiliteitsheffing.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.