Nieuws

Amazon bestelt 1800 elektrische Mercedessen

Amazon heeft de grootste order voor elektrische bestelauto’s bij Mercedes-Benz geplaatst. Ruim 1800 exemplaren van de eVito en de eSprinter gaan nog dit jaar in Europa rijden voor de e-commerce-grootheid.

Amazon bestelt 600 eVito’s en 1200 eSprinters. “Ik ben blij dat we onze jarenlange samenwerking met Amazon verder intensiveren en samen werken aan de toekomst van het transport op elektriciteit”, zegt Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans. “Met de eVito en de eSprinter hebben we elektrische voertuigen in ons portfolio die qua uitrusting en actieradius uitstekend geschikt zijn voor de vereisten van de koeriers-, expres- en pakketdienstensector voor de levering van goederen op de ‘last mile’. Ze laten zien dat lokaal emissievrij rijden, overtuigende prestaties, comfort en lage bedrijfskosten perfect kunnen worden gecombineerd.”

De groeiende onlinehandel en flexibele bezorgdiensten in de afgelopen jaren hebben niet alleen geleid tot een toename van het verkeer in de binnenstad, maar ook tot een toename van de lokale uitstootvrije aandrijvingen in verstedelijkte gebieden. Daarnaast zijn de randvoorwaarden goed voor het gebruik van elektrische bestelwagens in de e-commerce: routes kunnen ruim van tevoren worden gepland, zijn in lengte en afstand beheersbaar en normaal gesproken zijn er grotere gebieden in de buurt van distributiecentra van de logistieke dienstverleners, die geschikt zijn voor de ingebruikname van de bijbehorende oplaadinfrastructuur.

Mercedes-Benz Vans en Amazon Logistics Duitsland hebben het potentieel van een samenwerking op het gebied van elektrische mobiliteit al vroeg onderkend en zijn in 2018 al samen gaan werken. Samen met de Mercedes-Benz contractpartner Fahrzeug-Werke LUEG AG en andere partners ishet Amazon-distributiecentrum in de stad Bochum in Noordrijn-Westfalen uitgerust met laadinfrastructuur. In juli 2020 werd door LUEG basecamp GmbH de grootste aangesloten laadinfrastructuur van Europa met ca. 340 laadpunten in het Amazon-distributiecentrum in Essen opgericht. Amazon en Mercedes-Benz werken op vele manieren samen, ook op internationale basis. Mercedes-Benz maakt nu ook deel uit van The Climate Pledge, een initiatief van Amazon en Global Optimism om de Parijse klimaatdoelen niet in 2050, zoals beoogd, maar al in 2040 te realiseren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.