Nieuws

British Gas maakt serieus werk van haar wens om in 2025 haar volledige bestelwagenpark elektrisch te hebben. De energieleverancier heeft 2.000 nieuwe Vauxhalls Vivaro-e besteld, na een eerdere order van 1.000 stuks afgelopen zomer.

British Gas wil nooit meer een voertuig kopen met een verbrandingsmotor, zo laat het tegelijk weten.

Als onderdeel van haar streven om een net zero-organisatie te worden, heeft Centrica, eigenaar van British Gas, toegezegd haar 12.000 stuks tellende wagenpark tegen 2025 te elektrificeren, vijf jaar eerder dan oorspronkelijk gepland, en zal het bedrijf verdere orders plaatsen bij Vauxhall voor elektrische voertuigen zodra deze beschikbaar zijn. Centrica heeft ook toegezegd haar 1.500 bedrijfsauto’s in hetzelfde tijdsbestek uitsluitend EV te laten rijden.

Naast de 1.000 die afgelopen zomer zijn aangeschaft, vertegenwoordigt de aankoop bij Vauxhall de grootste BEV (battery electric vehicle) bestelautobestelling in het Verenigd Koninkrijk tot nu toe.  Tegen 2022 zullen alle 3.000 elektrische voertuigen worden geleverd. Technici van British Gas kunnen aangeven als ze een Vivaro-e willen rijden, maar het bedrijf geeft voorrang aan regio’s die kampen met de grootste vervuiling. British Gas gaat zelf laadpalen bij haar medewerkers thuis installeren en zet hoog in op de elektrificering van de automobiliteit in het VK, onder meer door zelf 1000 installateurs van laadpalen op te leiden.

De Vauxhall Vivaro-e is de Britse variant van de Opel Vivaro-e, de International Van of the Year 2021.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.