Nieuws

De nieuwe Amarok komt er nu echt bijna aan!

Volkswagen is wel een beetje van de traagheid met de nieuwe Amarok pick-up. Nu de productieversie al bijna klaar is stuurt VW nog maar eens nieuwe designplaatjes de wereld in. Hallo VW, wanneer komt nu de echte auto?

Dat wordt wel eens tijd, want de nieuwe Ford Ranger, ontwikkeld samen met VW en zelfs de nieuwe Ranger Raptor zijn of worden komende week gepresenteerd.

Volkswagen belooft dat de auto echt in 2022 dan echt komt en zal worden gelanceerd met een hele reeks nieuwe functies. Daartoe behoren talrijke rijhulpsystemen die nieuw zijn in dit segment en die het dagelijkse rijden voor toekomstige Amarok-klanten naar verluidt veel comfortabeler zullen maken. Bovendien heeft de Amarok een grotere bodemvrijheid, al is nog niet bekend hoeveel.

De Amarok zal opnieuw een V6 TDI diesel hebben.De auto heeft, dat moet gezegd worden, fraaie carrosserielijnen en een krachtig ontwerp.

Het comfort, het bedieningsconcept, de connectiviteit en de ambiance in het volledig nieuwe interieur zorgen ervoor dat de nieuwe Amarok de benchmark voor pick-ups in het wereldwijde B-segment van één ton moet worden. “We benadrukken de verschillende, expressieve frontdesigns van onze pick-up met een charismatische Amarok-signatuur die ook met zeer grote letters op de laadbak achteraan terug te vinden is en zeer trots door de Amarok wordt gedragen”, zegt Albert-Johann Kirzinger, hoofd design bij Volkswagen Bedrijfswagens. Vanzelfsprekend past er weer een Euro-pallet tussen de wielkasten – en natuurlijk kunnen ladingen veilig worden vastgezet. “De stylingbalk als visueel verlengstuk van de dubbele cabine in de laadbak geeft de carrosserie van de Amarok opnieuw dynamische, aerodynamische en zeer sterke proporties.”

De nieuwe Amarok is tien centimeter langer geworden en gegroeid tot 5,35 meter en ook zal de carrosserie breder zijn dan de huidige versie. Dit uit zich onder meer in meer beenruimte op de tweede rij.

De Amarok van Volkswagen Bedrijfswagens is sinds 2010 in serieproductie. De naam is afgeleid van de taal van de Noord-Amerikaanse Inuit en betekent ‘wolf’. De tweede generatie die standaard met een V6-diesel wordt geleverd, heeft sinds 2016 klanten in de Amarok-markten in vervoering gebracht. In twaalf jaar tijd werden meer dan 815.000 voertuigen verkocht. De nieuwste versie van de premium pick-up is ontwikkeld door teams in Australië en Europa en zal in de toekomst in Silverton in Zuid-Afrika worden geproduceerd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.