Nieuws

Dit is de elektrische Peugeot Expert!

1

Peugeot liet afgelopen zomer aan Bestelauto weten volop in te zetten op elektrificatie en het merk houdt zeker zijn woord. In de tweede helft van 2020 komt de e-Expert op de markt, met keuze uit twee batterijpakketten. In 2021 is de hele range van Peugeot elektrisch.

Met de e-Expert speelt Peugeot in op de groeiende vraag naar compacte, volledig elektrische bedrijfsauto’s. De Peugeot e-Expert wordt verkrijgbaar met een 50 of 75 kWh batterijpakket. De actieradius van de 50 kWh-versie bedraagt 200 kilometer (WLTP onder voorbehoud), terwijl de

75 kWh batterij goed is voor een actieradius van 300 kilometer (WLTP onder voorbehoud). Dat is ruim voldoende voor dagelijkse werkzaamheden, aangezien een bedrijfsauto gemiddeld niet meer dan 300 kilometer per dag rijdt. Bovendien is de Peugeot e-Expert uitermate geschikt voor het groeiende aantal steden waar steeds strengere uitstootnormen van kracht zijn.

De Peugeot e-Expert levert niet in aan praktische mogelijkheden. De elektrisch aangedreven variant biedt een laadvolume tot 6,6 m3, een laadvermogen tot 1.200 kg en een aanhangergewicht tot 1.000 kg.

De introductie van de e-Expert markeert de volgende stap in de elektrificatiestrategie van Peugeot. Sinds 2019 verschijnt van elk nieuw model een plug-in hybride of volledig elektrische versie op de markt. Naast de e-Expert introduceert Peugeot in 2021 de volledig elektrische e-PARTNER, e-208 en e-2008 SUV. Vanaf 2025 heeft Peugeot van alle personen- en bedrijfsauto’s een geëlektrificeerde versie in het aanbod.

Met de komst van de e-Expert kan Peugeot zijn rol als Europees marktleider in het lichte bedrijfsautosegment verder uitbreiden. Sinds de introductie van de Peugeot EXPERT in 2016 zijn al meer dan 170.000 exemplaren verkocht. De prijzen van de e-Expert worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Eerder al maakte PSA de details van de elektrische Citroën Jumpy en Opel Vivaro bekend.

1 reactie op “Dit is de elektrische Peugeot Expert!

  1. RouteXL schreef:

    Ideaal voor stadsdistributie zo’n elektrische bestelauto. Geen uitstoot, geluid en trillingen, en het rijdt zeer comfortabel met de traploze versnelling en veel koppel. Met 200-300 kilometer range moet het zeker lukken een dag in de stad rond te rijden om pakketjes te bezorgen. ’s Nachts aan de oplader en de volgende dag is ie er weer klaar voor. Benieuwd naar de prijzen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.